r
Nosalty Logó

Narancszselés csokikocka Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Narancszselés csokikocka Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 2925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 2925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: különválasztjuk tojásokat. Asárgájához hozzákeverjük a cukrot, fehéredésig keverjük. Afehérjét nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját,a lisztet,és óvatosan összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tűpróbáig sütjük.
  3. A sütőből kivéve a sütőpapírról szedjük le, teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát.
  4. Csokikrémhez: itt is különválasztjuk a tojásokat. Asárgáját alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt ésa lereszelt narancshéjat. Csomómentesreelkeverjük. Közepes hőmérsékleten sűrűre összefőzzük.
  5. Levesszük a gázról, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az egyik tábla csokit, majd a másikat is. Ha langyos,hozzáadjuk a 4 ek. rumot
  6. A fehérjét kemény habbá verjük, és a teljesen kihűltcsokikrémmel óvatosan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe hűlni.
  7. A narancszseléhez: a narancsot csavarjuk ki (szűrjük át), és tegyünk még hozzá annyi narancslevet, hogy 2 dl. legyen. Egy keveset vegyünk ki belőle egy pohárba, keverjük bele az étkezési keményítőt.
  8. A narancsléhez tegyük hozzá a cukrot, kicsit melegítsük fel,majdtegyük hozzá akeményítős narancslevet. Méz sűrűségűre főzzük. Ha kész, vegyük le a gázról,és kevergetve teljesen hűtsük ki.
  9. A piskótát vágjuk 3 felé. Acsokikrém felével kenjük meg az alsó lapot, második lapot a narancszselével, a maradék csokikrémmel a tetejét és az oldalát.
  10. Legalább 2 órára a hűtő leghidegebb helyére tegyük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 9125
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Ajánló

Szerintem tortaként is megállja a helyét. Torta alapreceptként javaslom az egyik tortám receptjét: 8 tojás, 25 dkg cukor, 7 dkg liszt, 9 dkg zsemlemorzsa. Elkészítése ugyanúgy történik, ahogy a piskótáé. Ne felejtsétek el a tortaformát vékonyan bekenni zsírral, és beszórni liszttel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten találtam. Picit módosítottam a recepten, de a csoki és a narancs ígéretes ízvilága miatt azonnal elkészítettem. A recept kicsit hosszú, de az elkészítés nem bonyolult. Csokiimádóknak kihagyhatatlan sütemény! :) A sütési idő a sütő függvényében változhat, tűpróbával ellenőrizni tudjuk.

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...