r
Nosalty Logó

Narancszselés csokikocka Gabystól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Narancszselés csokikocka Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

488
Kalória
12.8g
Fehérje
59.4g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
125g
Víz
254.4g
Koleszterin
3g
Rost
40.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 2925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 2925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: különválasztjuk tojásokat. Asárgájához hozzákeverjük a cukrot, fehéredésig keverjük. Afehérjét nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját,a lisztet,és óvatosan összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tűpróbáig sütjük.
  3. A sütőből kivéve a sütőpapírról szedjük le, teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát.
  4. Csokikrémhez: itt is különválasztjuk a tojásokat. Asárgáját alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt ésa lereszelt narancshéjat. Csomómentesreelkeverjük. Közepes hőmérsékleten sűrűre összefőzzük.
  5. Levesszük a gázról, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az egyik tábla csokit, majd a másikat is. Ha langyos,hozzáadjuk a 4 ek. rumot
  6. A fehérjét kemény habbá verjük, és a teljesen kihűltcsokikrémmel óvatosan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe hűlni.
  7. A narancszseléhez: a narancsot csavarjuk ki (szűrjük át), és tegyünk még hozzá annyi narancslevet, hogy 2 dl. legyen. Egy keveset vegyünk ki belőle egy pohárba, keverjük bele az étkezési keményítőt.
  8. A narancsléhez tegyük hozzá a cukrot, kicsit melegítsük fel,majdtegyük hozzá akeményítős narancslevet. Méz sűrűségűre főzzük. Ha kész, vegyük le a gázról,és kevergetve teljesen hűtsük ki.
  9. A piskótát vágjuk 3 felé. Acsokikrém felével kenjük meg az alsó lapot, második lapot a narancszselével, a maradék csokikrémmel a tetejét és az oldalát.
  10. Legalább 2 órára a hűtő leghidegebb helyére tegyük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

A neten találtam. Picit módosítottam a recepten, de a csoki és a narancs ígéretes ízvilága miatt azonnal elkészítettem. A recept kicsit hosszú, de az elkészítés nem bonyolult. Csokiimádóknak kihagyhatatlan sütemény! :) A sütési idő a sütő függvényében változhat, tűpróbával ellenőrizni tudjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!