Narancszselés csokikocka Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
13g cukor52 kcal
A csokikrémhez
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
5g rum12 kcal
A narancszseléhez
Összesen
488
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
80g cukor310 kcal
A csokikrémhez
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
32g rum74 kcal
A narancszseléhez
Összesen
2925
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
15.9g tojás20 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
A csokikrémhez
-
14.5g étcsokoládé79 kcal
-
15.9g tojás20 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
14.5g főzőtejszín19 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
2.3g rum5 kcal
A narancszseléhez
-
14.5g narancslé7 kcal
-
6.5g narancslé3 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
Összesen
211
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 393 micro
Összesen
488
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 123.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3473 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 597 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1524 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 356.5 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 750 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 845 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1203 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 466 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2360 micro
Összesen
2925
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
8 dkg finomliszt
-
8 dkg cukor
A csokikrémhez
-
200 g étcsokoládé
-
4 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukor
-
4 ek rum
A narancszseléhez
-
2 dl narancslé
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 teáskanál cukor
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához: különválasztjuk tojásokat. Asárgájához hozzákeverjük a cukrot, fehéredésig keverjük. Afehérjét nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját,a lisztet,és óvatosan összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tűpróbáig sütjük.
- A sütőből kivéve a sütőpapírról szedjük le, teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát.
- Csokikrémhez: itt is különválasztjuk a tojásokat. Asárgáját alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt ésa lereszelt narancshéjat. Csomómentesreelkeverjük. Közepes hőmérsékleten sűrűre összefőzzük.
- Levesszük a gázról, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az egyik tábla csokit, majd a másikat is. Ha langyos,hozzáadjuk a 4 ek. rumot
- A fehérjét kemény habbá verjük, és a teljesen kihűltcsokikrémmel óvatosan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe hűlni.
- A narancszseléhez: a narancsot csavarjuk ki (szűrjük át), és tegyünk még hozzá annyi narancslevet, hogy 2 dl. legyen. Egy keveset vegyünk ki belőle egy pohárba, keverjük bele az étkezési keményítőt.
- A narancsléhez tegyük hozzá a cukrot, kicsit melegítsük fel,majdtegyük hozzá akeményítős narancslevet. Méz sűrűségűre főzzük. Ha kész, vegyük le a gázról,és kevergetve teljesen hűtsük ki.
- A piskótát vágjuk 3 felé. Acsokikrém felével kenjük meg az alsó lapot, második lapot a narancszselével, a maradék csokikrémmel a tetejét és az oldalát.
- Legalább 2 órára a hűtő leghidegebb helyére tegyük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 9183
- Feltöltés dátuma: 2013. február 25.
Ajánló
Szerintem tortaként is megállja a helyét. Torta alapreceptként javaslom az egyik tortám receptjét: 8 tojás, 25 dkg cukor, 7 dkg liszt, 9 dkg zsemlemorzsa. Elkészítése ugyanúgy történik, ahogy a piskótáé. Ne felejtsétek el a tortaformát vékonyan bekenni zsírral, és beszórni liszttel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
A neten találtam. Picit módosítottam a recepten, de a csoki és a narancs ígéretes ízvilága miatt azonnal elkészítettem. A recept kicsit hosszú, de az elkészítés nem bonyolult. Csokiimádóknak kihagyhatatlan sütemény! :) A sütési idő a sütő függvényében változhat, tűpróbával ellenőrizni tudjuk.