r
Nosalty Logó

Narancszselés csokikocka Gabystól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Narancszselés csokikocka Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

488
Kalória
12.8g
Fehérje
59.4g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
125g
Víz
254.4g
Koleszterin
3g
Rost
40.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 2925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A narancszseléhez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 2925 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: különválasztjuk tojásokat. Asárgájához hozzákeverjük a cukrot, fehéredésig keverjük. Afehérjét nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját,a lisztet,és óvatosan összekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tűpróbáig sütjük.
  3. A sütőből kivéve a sütőpapírról szedjük le, teljesen hagyjuk kihűlni a piskótát.
  4. Csokikrémhez: itt is különválasztjuk a tojásokat. Asárgáját alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt ésa lereszelt narancshéjat. Csomómentesreelkeverjük. Közepes hőmérsékleten sűrűre összefőzzük.
  5. Levesszük a gázról, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az egyik tábla csokit, majd a másikat is. Ha langyos,hozzáadjuk a 4 ek. rumot
  6. A fehérjét kemény habbá verjük, és a teljesen kihűltcsokikrémmel óvatosan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe hűlni.
  7. A narancszseléhez: a narancsot csavarjuk ki (szűrjük át), és tegyünk még hozzá annyi narancslevet, hogy 2 dl. legyen. Egy keveset vegyünk ki belőle egy pohárba, keverjük bele az étkezési keményítőt.
  8. A narancsléhez tegyük hozzá a cukrot, kicsit melegítsük fel,majdtegyük hozzá akeményítős narancslevet. Méz sűrűségűre főzzük. Ha kész, vegyük le a gázról,és kevergetve teljesen hűtsük ki.
  9. A piskótát vágjuk 3 felé. Acsokikrém felével kenjük meg az alsó lapot, második lapot a narancszselével, a maradék csokikrémmel a tetejét és az oldalát.
  10. Legalább 2 órára a hűtő leghidegebb helyére tegyük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

A neten találtam. Picit módosítottam a recepten, de a csoki és a narancs ígéretes ízvilága miatt azonnal elkészítettem. A recept kicsit hosszú, de az elkészítés nem bonyolult. Csokiimádóknak kihagyhatatlan sütemény! :) A sütési idő a sütő függvényében változhat, tűpróbával ellenőrizni tudjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!