r
Nosalty Logó

Narancstorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Narancstorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

406
Kalória
8.1g
Fehérje
43.7g
Szénhidrátok
24.5g
Zsír
77.1g
Víz
175.3g
Koleszterin
4g
Rost
29.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    616.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1950 micro
Összesen 3246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojások habját pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd kanalanként lazán hozzákeverjüka lisztet és a keményítőt.
  4. Hozzáadjuk akakaót és a kávét. Hozzáreszeljük anarancs és a citromhéját, valaminthozzáadjuk a diót.
  5. Legvégül hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  6. Kivajazott, zsemlemorzsával szórt tortaformába öntjük.
  7. Forró sütőbe tesszük, 5 perc után takarékra kapcsolunk és készre sütjük a tésztát.
  8. A formában hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
  9. A tésztát hidegen kettészeljük, bele-, és rákenjük a krémet.
  10. Hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük, mielőtt feladjuk.
  11. Narancsszeletekkel díszítjük.
  12. A krém elkészítése:
  13. Lereszeljük a narancs és a citrom héját, kifacsarjuk a levüket.
  14. Kis lábasba teszünk mindent: héjakat, leveketésa cukrot.
  15. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a keményítőt éskisrugóssal kevergetve, percre sem otthagyva sűrűre főzzük.
  16. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, eközben is néha megkeverjük.
  17. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Ildikó nap is volt a héten, Gergi fiamnak két nappal később van a névnapja, számtalan variációban tudom a tortát produkálni. Ez a kakaós-diós-narancsos figura gyerekeim egyik nagy kedvence.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!