r
Nosalty Logó

Narancsos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Narancsos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 7779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8624.7 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    1514 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1537.4 g
  • Cukor
    1499 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    773 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 7779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük egy keverőtálba a tojásokat, és egy habverővel keverjük át, majd dolgozzuk össze a cukorral és a vaníliával.
  2. Majd reszeljük bele a narancshéjat, és dolgozzuk össze az egészet a túróval és a zabpehellyel.
  3. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, és végül facsarjuk bele a narancs levét. Nem kell nagyon összetörni a túrót, hogy a karaktere megmaradjon.
  4. Alaposan vajazzuk ki a kerek kapcsos tortaformát. Kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő 170 fokra.
  5. A masszát öntsük a formába, és toljuk a sütőbe 25 percre.
  6. Akkor jó, ha a közepe még kissé remegős. Forrón vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4762
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

Reggelire, vagy tartalmas levesek után kitűnő!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig szerettem a túrótortákat, illetve a sajttortákat, ez az egyik kedvencem, mivel nagyon gyorsan elkészíthető és szinte elronthatatlan. Melegen és hidegen is jó, a zabpehely tökéletesen összefogja, és így könnyű és szaftos, a blogomon bővebben is írok a történetéről és kombinációiról. Az eredeti recept Hugh F. -Whittingstalltól származik, én egy kicsit átgondoltam, de szerintem így kicsit finomabb. Kiváló bogyós gyümölccsel vagy narancslekvárral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...