r
Nosalty Logó

Narancsos túrószelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Narancsos túrószelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Tetejére

290
Kalória
15.8g
Fehérje
40.5g
Szénhidrátok
7.6g
Zsír
119.1g
Víz
45g
Koleszterin
2.7g
Rost
31.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Túrókrém

Tetejére

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Túrókrém

Tetejére

Összesen 3471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Túrókrém

Tetejére

Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    134 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7942.8 g
  • Cink
    2085 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    1609 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    82 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1429.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    201 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    961 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    863 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1703 micro
Összesen 3471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat sóval és a cukorral kikeverjük robotgéppel, míg világosodni nem kezd.
  2. Ekkor belecsorgatjuk az olajat, majd a sütőporral, kakaóval és a sütőporral elkevert liszttel is elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és 170 fokon, hőlégkeverésen 12-15 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát félretesszük kihűlni.

Túrókrém

  1. A kevés vizet megforrósítjuk (nem forraljuk), és elkeverjük, feloldjuk benne a zselatint.
  2. A túrót, a cukrot, a citromhéjat, vaníliát és a feloldott zselatint robotgéppel összekeverjük, a kihűlt tészta tetejére halmozzuk, egyenletesen elterítjük rajta.

Tetejére

  1. Nagyságától függően 2-3 narancsot késsel meghámozunk, a fehér hártyát is levágjuk róla, majd vékony, néhány mm-es szeletekre vágjuk, a túró tetejét lefedjük vele.
  2. A kevés vizet megforrósítjuk (nem forraljuk), és elkeverjük, feloldjuk benne a zselatint.
  3. A maradék narancsok levét kifacsarjuk, és elkeverjük a feloldott zselatinnal. A narancsok tetejére locsoljuk, hagyjuk elterülni. (Ha jól csináltuk, éppen elfedi őket).
  4. A süteményt hűtőbe tesszük dermedésig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x28

Soha nem készítettem még ezt az édességet, de volt egy rakat narancsom, és meg kellett mentenem őket az enyészettől.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!