Narancsos sütőtöklekvár KönyvParfétól
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 121.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 589 micro
-
β-karotin 2992 micro
-
β-crypt 2485 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1642.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.8 g
-
Cukor 488 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1456.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4531 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 495 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7068 micro
-
β-karotin 35903 micro
-
β-crypt 29819 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 289 micro
-
β-karotin 1468 micro
-
β-crypt 1220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy lábosba beletesszük a felkockázott sütőtököt, a narancsok levét és húsát. Egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, majd amikor kész, simára turmixoljuk. Kimérünk 1,5 kg-ot, ha nincs meg a mennyiség, narancslével pótoljuk.
- Belefacsarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a dzsemfixszel összekevert cukrot, valamint az őrölt gyömbért. Ezután (a zacskó hátulján lévő útmutató szerint) elkészítjük a lekvárt, vagyis felforraljuk, 5 percig rotyogtatjuk, majd steril, tiszta üvegekbe öntjük és lezárjuk. Szó szerint tök egyszerű!
- Parfé tipp: Jópofa gasztroajándék lehet belőle, és az üvegekkel is lehet játszani, kedved szerint dekorálhatod őket. A lekvárt csatos üvegekbe töltöttem, és fekete öntapadós matricából szemeket és szájakat vágtam nekik. Tegnap zöld zseníliadrótot vadásztam a városban, de nem találtam. (Szerintem azzal szépen meg lehetett volna formázni a csumákat és a kunkorokat.) Zöld raffiával is jól nézhet ki, de kötözőszalaggal átkötve is mutatós. Tök jó!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2491
- Feltöltés dátuma: 2015. november 02.
Ajánló
Könyvekről és a melléjük társított ételekről bővebben olvashatsz az oldalamon. Gyere és kukkants be hozzám! :) A Facebook-on is fent vagyok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tim Burton Karácsonyi lidércnyomás című könyvéhez ajánlom ezt a finomságot. Hogy miért ezt választottam? Rémségesen egyszerű. A Halloween nem telhet el anélkül, hogy ne együnk, vagy faragjunk sütőtököt. Jómagam nem szeretem sütőben sütve, de minden évben teszek egy kísérletet, hátha valamiképpen megkedvelem. Krémlevesnek hajlandó vagyok elfogyasztani, és már annyiszor olvastam a sütőtöklekvárról, hogy arra jutottam, egy próbát megér. Izgalmasnak találom ezt a gyömbéres-narancsos verziót. A citrusok jól passzolnak a tökhöz, a kedvenc gyümölcsöm meg a narancs, így arra gondoltam, üsse kavics, elkészítettem.