Narancsos sütőtöklekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
104
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
418
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 177.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 566 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 882 micro
-
β-karotin 4478 micro
-
β-crypt 3733 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
104
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 912.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.8 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 710.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2265 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3528 micro
-
β-karotin 17910 micro
-
β-crypt 14932 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
418
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 358 micro
-
β-karotin 1816 micro
-
β-crypt 1514 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőtököt meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk.
- 1 narancs héját éles kiskéssel vékonyan levágjuk úgy, hogy a lehető legkevesebb fehér rész maradjon a héjon, majda narancshéjatpármm vékonyra felarítjuk. A narancs levét kicsavarjuk, félretesszük.
- A másik narancsot meghámozzuk úgy, hogy a héj alatti fehér részek ne maradjanak a narancshúson, majd a narancsot kockára vágjuk.
- Asütőtököt a narancslével, a vízzel, valamint a kockára vágott naranccsal együtt pároljuk, míg a sütőtök meg nem puhul.
- Ezután burgonyanyomóval átnyomkodjuk (nem kell teljesen pépesre), hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot (nálam egy kisbögrényi volt, függ attól, mennyire édes a sütőtökünk, kóstoljunk, akár el is hagyható) 1 csomag dszemfixet, felforraljuk, majd további 3 percig főzzük.
- Azonnal előkészített, tiszta üvegbe töltjük. A tetőt rácsavarjuk és az üveget a fejére állítjuk legalább 5 percre.
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 48121
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igaza van AzEszternek. Valóban mindenből lehet lekvárt készíteni. Dzsemfix rulez. Igen-igen, nem mindentől kell ódzkodni, ami ipari, bolti, a dzsemfixben csak természetes anyag van, ami nem más, mint pektin. Ez a narancsos sütőtöklekvár maga az ősz, mind színében, mind ízében, és a fügemustárhoz hasonlóan (recept hamarosan!) az ünnepi tányér éke lehet a maga egyszerű különlegességével. Különféle egybensültek, kacsa- és libamell mellé tudom elképzelni kíséretnek, természetesen csak kis mennyiségben, a köret kiegészítőjeként. De erről majd később.