r
Nosalty Logó

Narancsos süti Erzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Narancsos süti Erzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4965 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 4965 kcal
  • 3% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a lisztet és a sütőport.
  2. A kapott masszát vajazott-lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe téve úgy sütjük, hogy a sütő ajtaja résnyire nyitva legyen. A sütés ideje kb. 20-30 perc.
  3. Amíg a tészta sül, a megmosott narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A 25 dkg porcukorral a narancslevet összekeverjük, és a sütőből kivett, még forró tésztára öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejére a narancsreszeléket rászórjuk.
  4. Diétásan is elkészíthető graham-liszttel és édesítőszerrel.:)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33X21
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4557
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Ajánló

Mindenkinek egyszerű, gyors és finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy magazinban találtam, elkészítettem, és finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...