Narancsos süti Erzsi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Erzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1242
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
4965
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 738.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 106.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
1242
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 219.5 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1078 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2953.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 725 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 1254 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 724 g
-
Cukor 520 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 426 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1964 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 520 mg
-
Retinol - A vitamin: 1910 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 251 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1030 micro
Összesen
4965
kcal
- 3% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat habosra keverjük a kristálycukorral, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a lisztet és a sütőport.
- A kapott masszát vajazott-lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe téve úgy sütjük, hogy a sütő ajtaja résnyire nyitva legyen. A sütés ideje kb. 20-30 perc.
- Amíg a tészta sül, a megmosott narancs héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A 25 dkg porcukorral a narancslevet összekeverjük, és a sütőből kivett, még forró tésztára öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejére a narancsreszeléket rászórjuk.
- Diétásan is elkészíthető graham-liszttel és édesítőszerrel.:)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33X21
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4574
- Feltöltés dátuma: 2013. december 17.
Ajánló
Mindenkinek egyszerű, gyors és finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Erzsi
41 recept
Ezt a receptet egy magazinban találtam, elkészítettem, és finom lett.