r
Nosalty Logó

Narancsos sárgabarack lekvár

Lilian
Narancsos sárgabarack lekvár
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1172
Kalória
10.9g
Fehérje
292.5g
Szénhidrát
2g
Zsír
538g
Víz
-
Koleszterin
12.2g
Élelmi rost
280.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4687 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    538 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5497 micro
  • β-crypt
    593 micro
  • Likopin
    709 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 1172 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1170.1 g
  • Cukor
    1122 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    21988 micro
  • β-crypt
    2373 micro
  • Likopin
    2838 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 4687 kcal
  • 1% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítés:
  2. A sárgabarackot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk, és lemérjük a 2 kg-ot.
  3. A narancsot és a grapefruitot meghámozzuk, a gerezdeket szétválasztjuk, a hártyás részt is eltávolítjuk, és apróra vágjuk.
  4. Elkészítés:
  5. A gyümölcsöket egy főzőedénybe öntjük, kissé összeturmixoljuk (nem feltétlenül szükséges). Elkezdjük főzni a lekvárt.
  6. A dzsemfixet 4 ek cukorral és a fűszerekkel elkeverjük, majd a gyümölcsökhöz adjuk.
  7. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről.
  8. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük.
  9. A tetejére pár csepp rumba áztatott szalicilt teszünk, jól lezárjuk az üvegeket, majd fejjel lefelé állítjuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 45 p

 A nyár folyamán rengeteg lekvárt főzünk, és teszünk el. A Dr.Oetker-es dzsemfixekben lévő kártyák egyikén találtam a receptet. Az arányokat kissé megváltoztattuk, mert a narancsot nagyon nehéz a hártyájából kiszedni. A grapefruit pucolása sokkal egyszerűbb volt. A következő alkalommal a narancs helyett pomelo kerül bele (azt egyszerűen lehet rostjaira szedni). :)

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...