r
Nosalty Logó

Narancsos negyedelt kacsasült

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Narancsos negyedelt kacsasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 940 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    460.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8468 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    5164 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    347 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    741 micro
  • Kolin:
    1380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 3756 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy csapott ek cukrot karamellesítünk, hozzáöntjük a 2 dl fehérbort és egy narancs kifacsart levét. Addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad.
  2. A kacsát egyszer hosszába, egyszer keresztbe vágjuk (4 egyenlő részre) minden darabját sózzuk, borsozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsibe egymás mellé helyezzük a húst. Ráöntjük az előre elkészített boros szószt, majd egy megtisztítottnarancsot gerezdekre szedve, szétszórunk rajta.
  4. Alufóliával lefedjük, és mehet a sütőbe, másfél óra múlva a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x6
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 31 alkalommal
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28588
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Szép hazánkról szóló TV műsorban egy zalai hölgy készített hasonló ételt kacsából. Természetesen megpróbáltam. Az sem meglepetés, hogy nem bántam meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...