Narancsos negyedelt kacsasült
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
940
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3756
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2117 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1291 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 586.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
940
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 460.7 g
Zsír
-
Összesen 149.2 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8468 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 445 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 533 mg
-
Foszfor 5164 mg
-
Nátrium 1860 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 2347.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 642 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 347 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 134 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 741 micro
-
Kolin: 1380 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
3756
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy csapott ek cukrot karamellesítünk, hozzáöntjük a 2 dl fehérbort és egy narancs kifacsart levét. Addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad.
- A kacsát egyszer hosszába, egyszer keresztbe vágjuk (4 egyenlő részre) minden darabját sózzuk, borsozzuk.
- A sütőt előmelegítjük, a tepsibe egymás mellé helyezzük a húst. Ráöntjük az előre elkészített boros szószt, majd egy megtisztítottnarancsot gerezdekre szedve, szétszórunk rajta.
- Alufóliával lefedjük, és mehet a sütőbe, másfél óra múlva a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x24x6
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 31 alkalommal
- Receptkönyvben: 246
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 28609
- Feltöltés dátuma: 2011. november 21.
Ajánló
Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Szép hazánkról szóló TV műsorban egy zalai hölgy készített hasonló ételt kacsából. Természetesen megpróbáltam. Az sem meglepetés, hogy nem bántam meg.