r
Nosalty Logó

Narancsos madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Narancsos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    898 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 1788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 ek cukorral. 8 dl tejet felforralunk, és kifőzzük benne a habgaluskákat, majd leszűrjük, és lehűtjük azokat.
  2. A narancsok héját lereszeljük, és 2 dl tejben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral meg a liszttel, fölengedjük a narancsos tejjel és azzal, amiben a habgaluskák főttek, meg azzal, ami a galuskákból lecsöpögött.
  4. Habverővel állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt. Tetejére tesszük a habgaluskákat.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5071
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 21.

Ajánló

Ne hagyjuk magára a tejet, mert nagyon könnyen kifut és leég! A narancslikőr elhagyható, de azzal sokkal finomabb, mint anélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet édesanyám egyik régi szakácskönyvében találtam. Nem tudnám megmondani melyikben, mert már szanaszét van esve, még a borítója sincs meg. :) Szeretek az ilyen régi könyvekben, újságokban kutakodni, ezekben valahogy mindig érdekesebbek a receptek. Mindig találni igazi gyöngyszemeket, mint például ezt is. :) Mi eddig csak a hagyományos madártejet kóstoltuk, kis családom meg is volt elégedve ennyivel. Furcsának is találták a narancsos ízesítést, viszont mindenkinek ízlett. :) Nekem nagyon is. Nálam visszatérő desszert lesz, persze nem feledkezem meg a jó öreg hagyományos társáról sem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...