Narancsos madártej
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
596
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1788
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1031 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.6 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 274.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 299 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
596
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65.4 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3092.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1562 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.7 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 823.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 404 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 898 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1959 micro
Összesen
1788
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
74
kcal
Elkészítés
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 ek cukorral. 8 dl tejet felforralunk, és kifőzzük benne a habgaluskákat, majd leszűrjük, és lehűtjük azokat.
- A narancsok héját lereszeljük, és 2 dl tejben megfőzzük, majd leszűrjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral meg a liszttel, fölengedjük a narancsos tejjel és azzal, amiben a habgaluskák főttek, meg azzal, ami a galuskákból lecsöpögött.
- Habverővel állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt. Tetejére tesszük a habgaluskákat.
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5081
- Feltöltés dátuma: 2012. március 21.
Ajánló
Ne hagyjuk magára a tejet, mert nagyon könnyen kifut és leég! A narancslikőr elhagyható, de azzal sokkal finomabb, mint anélkül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
Ezt a receptet édesanyám egyik régi szakácskönyvében találtam. Nem tudnám megmondani melyikben, mert már szanaszét van esve, még a borítója sincs meg. :) Szeretek az ilyen régi könyvekben, újságokban kutakodni, ezekben valahogy mindig érdekesebbek a receptek. Mindig találni igazi gyöngyszemeket, mint például ezt is. :) Mi eddig csak a hagyományos madártejet kóstoltuk, kis családom meg is volt elégedve ennyivel. Furcsának is találták a narancsos ízesítést, viszont mindenkinek ízlett. :) Nekem nagyon is. Nálam visszatérő desszert lesz, persze nem feledkezem meg a jó öreg hagyományos társáról sem!