r
Nosalty Logó

Narancsos-kakaós csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Narancsos-kakaós csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

673
Kalória
12.3g
Fehérje
123.3g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
22.8g
Víz
81.1g
Koleszterin
6.2g
Rost
61.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2031.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 2692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Először az élesztőt kell felfuttatni. Meglangyosítjuk az egész tejet. Kb fél dl-be teszünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. Addig a lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, hozzáreszeljük a narancshéjat is. Beleöntjük a felfutott élesztőt és a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük, ezzel kenjük meg a tésztát majd) és a mézet is. Összedolgozzuk a maradék langyos tejjel. Mikor a tészta összeállt (kicsit ragacsos lesz), beledolgozzuk az olvasztott vajat is. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a táltól és szép hólyagos lesz.
  3. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kb. 40 perc. (Én a sütőbe szoktam betenni, 40-50 fokra felmelegítem. Letakarva. Tuti megkel.)
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a kakaós krémmel. Rászórjuk a kandírozott narancsot is.
  5. Hosszabbik oldalánál feltekerjük, kb 1,5-2 cm-re felvágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a csigákat, megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Porcukorral megszórjuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat. Ebbe keverjük a hozzávalókat. Lehet csak cukrozatlan kakaóporral is csinálni, akkor több porcukor kell bele. Rum, fahéj ízlés szerint mehet bele.
  2. Ezzel kenjük meg a tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy esős napon jött az ötlet, hogy sütni kéne valamit. Kelt tészta receptem már volt, ezt ízesítettem picit. Végül ez a kakaós csiga lett belőle. Narancsos változatban. Könnyű elkészíteni és nagyon finom :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!