Narancsos-gyömbéres-mézes csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
195g narancs67 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
Összesen
528
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
50g méz152 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
Összesen
2114
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
52.1g csirkecomb58 kcal
-
40.6g narancs14 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
2.6g méz8 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
Összesen
110
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 218.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
528
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 148.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2499.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 920 mg
-
Nátrium 1006 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.8 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 872.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 755 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 304 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 682 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 661 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1208 micro
Összesen
2114
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
8 dkg vaj
-
2 ek méz
-
1 ek szójaszósz
Elkészítés
- Az alaposan megmosott narancsok lereszelt héját összekeverjük a gyömbérrel, majd a csirkecombokat alaposan bedörzsöljük sóval és a gyömbéres narancshéjjal. Legalább 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
- Egy magasabb peremű sütőtepsit kivajazunk, és elrendezzük benne a combokat bőrükkel felfelé.
- A maradék vajat felolvasztjuk, és a 3 narancs levével meg a szójaszósszal összekeverjük. Ennek az öntetnek a felével meglocsolgatjuk a húst, a tepsit alufóliával lefedjük, és mehet is a 200 fokos sütőbe olyan 35-40 percre. Itt megjegyzem, hogy a most vásárolt narancsaimnak rengeteg leve volt, így kicsit meg is lepődtem, hogy annyi lében pancsolnak a combok, de nem kell beparázni, mivel ez a vajas narancsleves fürdő a legjobb, ami velük történhet.
- Ha szépen megpuhultak a narancsok, levesszük az alufóliát, majd a pecsenyelé nagy részét kiöntjük alóluk egy kisebb lábasba, én ezt úgy oldottam meg, hogy a tepsit kicsit megdöntöttem, és egy kisebb merőkanállal kilapátoltam (nekem 4 dl is volt).
- A fel nem használt narancsos-vajas keverékbe belekeverjük a mézet, és ezzel ismét meglocsolgatjuk a combokat. Mehetnek vissza a sütőbe, de most már az alufólia nélkül, és addig sütjük, míg szép aranyló színűre pirulnak.
- Amíg pirul a csirkénk, addig a leöntött pecsenyelevet addig forraljuk, míg szépen besűrűsödik, ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst tálalásnál, köretként pedig vajas burgonyá, vagy házi sült krumplit adhatunk. Díszíthetjük pár szál kandírozott narancshéjjal is!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 19515
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jelentem már javában itt a narancs-szezon, mert bárhová is téved a lábam, mindig beleütközöm a roskadásig megpakolt narancsos pultokba, így egyáltalán nem meglepő, ha egy 6 vagy akár 10 kilós zsákkal érkezem haza telis-tele naranccsal, úgy hiszem, hogy a januári C-vitamin-bevitelemet meg is oldottam. Egyébként is, a narancs a világon a legtöbb rostot tartalmazó gyümölcs, és nemrég megtudtam még egy érdekességet róla, hogy amikor a hollandok 1674- ben visszafoglalták New Yorkot az angoloktól, New Orange-ra keresztelték át, és egy évig ez is maradt a neve.:D