r
Nosalty Logó

Narancsos-fahéjas csigafenyő

5,0

1 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Narancsos-fahéjas csigafenyő
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

653
Kalória
14.6g
Fehérje
107.4g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
28g
Víz
36g
Koleszterin
3.5g
Rost
22.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 302 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    139.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 3272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a mézet, a tojást és a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, egy konyharuhával letakarva 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Töltelékhez

  1. Egy tálkába kanalazzuk a cukrot, majd hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Jól összeforgatjuk.
  2. A narancsot alaposan megmossuk, és szárazra töröljük.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
  4. Lekenjük az olajjal. Megszórjuk a fűszeres cukorral. Ráreszeljük a narancs héját. Óvatosan, a fehér rész ne kerüljön bele.
  5. A tészta hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm vastag csigákat vágunk le.
  6. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a feltekert rúd levágott vége lesz a fenyőfa törzse, majd az első sor 5 csigát tartalmaz, amik egymás mellet sorakozva alkotják a fenyőfa legszélesebb alsó részét.
  7. Majd erre a sorra, a csigák közé téve négy tekercset rakunk, és minden következő sor 1-el kevesebb csigát tartalmaz. Így összesen 16 csigára van szükségünk.
  8. A sütőt előmelegítjük. A fenyőfát 25 percig még kelesztjük.
  9. Előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30

Mondanom sem kell, a kelt tészták a gyengéim. Legyen az sós vagy édes, ha elkap a kelt tészta láz, nincs mit tenni, neki kell állnom dagasztani, és megalkotni a gondolataimban már összeállt finomságot. Az elmúlt karácsony is inspirált, mind formában, mind illatban. Igazi ünnepi kalács lett. A fahéj, a narancs és a szegfűszeg intenzív illata belengte az egész lakást, mind a készítés, mind a sütés során.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!