r
Nosalty Logó

Narancsos édeskömény-saláta pirított rákfarokkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Narancsos édeskömény-saláta pirított rákfarokkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

888
Kalória
21.7g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
75.7g
Zsír
461.3g
Víz
157.5g
Koleszterin
10.7g
Rost
21.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 3548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1767 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6763.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    3369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    937 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    7068 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8422 micro
Összesen 3548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A rákhoz

  1. Először is érdemes olyan rákot venni, amin még rajta van a páncél. Ezt ügyesen lehámozzuk róla, majd félretesszük.
  2. Az olajat egy nagyobb serpenyőben elkezdjük hevíteni, egészen forróra! A bazsalikomleveleket egyesével beledobjuk, és 1-2 perc alatt megsütjük benne. Vigyázzunk ám, mert hamar odakap, úgyhogy résen kell lenni. Ha ez megvan, papírtörlőre szedjük, és tálalásig félrerakjuk.
  3. A bazsalikom után mehet bele a lefejtett rákpáncél, szintén nagy lángon, és szintén pár perc kell csak neki, amíg szép rózsaszín nem lesz. Jöhet a szűrőlapát, és most már mehet a kukába.
  4. Ha megvan az "ízesített" olajunk, akkor dobjuk bele a felszeletelt fokhagymát és chilit, 1-2 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a tisztított rákot. Oldalankét 2-3 perc közepes lángon elég is neki, mielőtt kivennénk sózzuk meg.

A salátához

  1. Az édesköményt és a lila hagymát felszeleteljük, összekeverjük.
  2. A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük, azaz levágjuk róla azt a fehér, hártyás részt. Ez inkább esztétikailag fontos, de emellett keserű is lehet tőle a saláta, szóval azért érdemes szöszölni vele.

Az öntethez

  1. A chilit és a bazsalikomot felaprítjuk, majd az összes többi hozzávaló egy megfelelő méretű befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Gyors, üde és nagyon finom. A különlegessége egyébként a technikában rejlik, mert a sült bazsalikomlevelek amellett, hogy szuper ízt kölcsönöznek az olajnak, extra ropogósak és aromásak lesznek a végére. A másik pedig, hogy miután megpucoltuk a rákot, még véletlenül se dobjuk a kukába a páncélt, mert ez is elképesztően ízessé varázsolja az olajat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!