r
Nosalty Logó

Narancsos édeskömény-saláta pirított rákfarokkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Narancsos édeskömény-saláta pirított rákfarokkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

888
Kalória
21.7g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
75.7g
Zsír
461.3g
Víz
157.5g
Koleszterin
10.7g
Rost
21.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 3548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rákhoz

A salátához

Az öntethez

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1767 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 888 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6763.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    3369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    937 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    7068 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8422 micro
Összesen 3548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A rákhoz

  1. Először is érdemes olyan rákot venni, amin még rajta van a páncél. Ezt ügyesen lehámozzuk róla, majd félretesszük.
  2. Az olajat egy nagyobb serpenyőben elkezdjük hevíteni, egészen forróra! A bazsalikomleveleket egyesével beledobjuk, és 1-2 perc alatt megsütjük benne. Vigyázzunk ám, mert hamar odakap, úgyhogy résen kell lenni. Ha ez megvan, papírtörlőre szedjük, és tálalásig félrerakjuk.
  3. A bazsalikom után mehet bele a lefejtett rákpáncél, szintén nagy lángon, és szintén pár perc kell csak neki, amíg szép rózsaszín nem lesz. Jöhet a szűrőlapát, és most már mehet a kukába.
  4. Ha megvan az "ízesített" olajunk, akkor dobjuk bele a felszeletelt fokhagymát és chilit, 1-2 percig pirítsuk, majd adjuk hozzá a tisztított rákot. Oldalankét 2-3 perc közepes lángon elég is neki, mielőtt kivennénk sózzuk meg.

A salátához

  1. Az édesköményt és a lila hagymát felszeleteljük, összekeverjük.
  2. A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük, azaz levágjuk róla azt a fehér, hártyás részt. Ez inkább esztétikailag fontos, de emellett keserű is lehet tőle a saláta, szóval azért érdemes szöszölni vele.

Az öntethez

  1. A chilit és a bazsalikomot felaprítjuk, majd az összes többi hozzávaló egy megfelelő méretű befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Gyors, üde és nagyon finom. A különlegessége egyébként a technikában rejlik, mert a sült bazsalikomlevelek amellett, hogy szuper ízt kölcsönöznek az olajnak, extra ropogósak és aromásak lesznek a végére. A másik pedig, hogy miután megpucoltuk a rákot, még véletlenül se dobjuk a kukába a páncélt, mert ez is elképesztően ízessé varázsolja az olajat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!