Narancsos-diós-csokis bonbon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
260g narancs89 kcal
-
150g narancslé71 kcal
-
30g dió196 kcal
-
6g zselatin21 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
514
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1040g narancs357 kcal
-
600g narancslé282 kcal
-
120g dió785 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
2054
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
55.2g narancs19 kcal
-
31.8g narancslé15 kcal
-
6.4g dió42 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
5.3g tortabevonó29 kcal
Összesen
109
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 297.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 442 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
514
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1930.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 472 mg
-
Foszfor 829 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.9 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1190.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 586 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 489 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 1770 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1711 micro
Összesen
2054
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy narancs héját a narancsléhez reszeljük.
- A fehér héjától is megtisztított narancsgerezdeket peremes tepsibe lazán egymás mellé fektetjük.
- 2-3 órán át szikkadni hagyjuk, majd megfordítjuk a szeleteket és még 2 órán át szikkadni hagyjuk.
- A reszelt narancshéjjal dúsított narancsléhez hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük, míg a zselatin fel nem olvad.
- Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a diót, majd a narancsgerezdekre terítjük.
- Hűlni hagyjuk, míg megdermed.
- Kockákra vágjuk és a kockákat a felolvasztott, langyosra hűtött tortabevonóba mártogatjuk.
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 30898
- Feltöltés dátuma: 2009. január 03.
Ajánló
Vendégeink kínálására. Sokáig eláll. Citromból is készíthető, akkor a 100 %-os citromléhez cukrot is adunk, ízlés szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Ezerszer elszidott drága Vilmosom elviselhetetlen kamasz-szokásainak - hogy ti. folyton finnyáskodik az étellel - néha hasznát is látom. Csak úgy hajlandó ugyanis megenni a narancsot, ha azon egyetlen mákszemnyi fehér héj sem marad. Halálos türelemmel képes megtisztítani a narancsot a cél érdekében. Megkértem, nem pucolná-e meg a narancsot ehhez a finom kis csemegéhez áldott türelmével. Lelkesen segített, az eredmény hibátlan lett, sőt, a diót is ő darálta. Dicséret illeti! Igaz a bonbonokat is javarészt ő falta!