Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rekalein
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
27g étcsokoládé146 kcal
-
27g vaj191 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A krémhez
-
7g tejföl13 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
7g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
1490
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
160g étcsokoládé874 kcal
-
160g vaj1147 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A krémhez
-
40g tejföl79 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
40g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
8926
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
8g étcsokoládé44 kcal
-
8g vaj58 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
A krémhez
-
2g tejföl4 kcal
-
15.1g étcsokoládé82 kcal
-
15.1g cukor58 kcal
-
15.1g vaj108 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
2g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
447
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 94.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
1490
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 569.2 g
-
Telített zsírsav 341 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5256.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1133 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 758 mg
-
Foszfor 2260 mg
-
Nátrium 910 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 917.9 g
-
Cukor 727 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 396.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 3549 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 894 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 909 micro
Összesen
8926
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
447
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
160 g étcsokoládé
-
160 g vaj
-
160 g finomliszt
-
200 g cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
150 ml tejföl
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 db tojás
-
2 ek instant kávé
A krémhez
-
2 ek tejföl
-
300 g cukor
-
300 g vaj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
40 ml víz
Összeállítás
Elkészítés
A tésztához
- Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a vajat, majd a cukrot, a kávét és a narancs lereszelt héját. Csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni.
- A tojásokat felverjük a tejföllel, a langyos csokis masszához keverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a csokis masszába forgatjuk.
- A tésztát három részre osztjuk, egyesével kisütjük a tortalapokat 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában, 160 °C-on, egyenként kb. 50 percig. Ügyelünk rá, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki.
- Hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat.
A krémhez
- 40 ml vízzel elkeverjük a cukrot, és folyamatos keverés mellett sűrű szirupot főzünk belőle.
- A narancsos étcsokoládét darabokra törjük, a vajat kockákra vágjuk, egy tálba tesszük őket, és rájuk öntjük a cukorszirupot, hogy felolvadjanak. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a tejfölt, majd 2-3 percig elektromos habverővel kikeverjük a krémet.
- A krémet hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg kenhető állagúvá válik. Ez 1-2 órát vesz igénybe, de figyelni kell folyamatosan, mert bár a frissen elkészült krém teljesen folyékony, ahogy hűl, keményre dermed. (Én eleinte türelmetlen voltam, és a folyékony krémmel próbáltam bevonni a tortát - felesleges ezzel szenvedni, a krém egy ponton tökéletesen kenhető :) )
Összeállítás
- A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük őket, majd körben is bevonjuk a tortát.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
- Mentalevéllel, narancskarikákkal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 728
- Feltöltés dátuma: 2014. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rekalein
27 recept
Egy régi Nők Lapjában találtuk a receptet húgommal, mikor öcsém javaslatára "valami nagyon csokisat" szerettünk volna sütni a barátnőjének. Telitalálat volt. Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik egyébként nem lelkesednek a vajas krémekért. Alapállásból mi sem rajongunk értük, ez a torta a kivétel.