r
Nosalty Logó

Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rekalein
Narancsos csokoládétorta Rekalein konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

1490
Kalória
11g
Fehérje
153g
Szénhidrátok
94.9g
Zsír
66.1g
Víz
279.7g
Koleszterin
6.3g
Rost
121.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Összesen 1490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Összesen 8926 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összeállítás

Összesen 447 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    569.2 g
  • Telített zsírsav
    341 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5256.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.9 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3549 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 8926 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 447 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Mikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a vajat, majd a cukrot, a kávét és a narancs lereszelt héját. Csomómentesre keverjük, hagyjuk hűlni.
  2. A tojásokat felverjük a tejföllel, a langyos csokis masszához keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a csokis masszába forgatjuk.
  4. A tésztát három részre osztjuk, egyesével kisütjük a tortalapokat 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában, 160 °C-on, egyenként kb. 50 percig. Ügyelünk rá, hogy ne süssük túl, ne száradjon ki.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni a lapokat.

A krémhez

  1. 40 ml vízzel elkeverjük a cukrot, és folyamatos keverés mellett sűrű szirupot főzünk belőle.
  2. A narancsos étcsokoládét darabokra törjük, a vajat kockákra vágjuk, egy tálba tesszük őket, és rájuk öntjük a cukorszirupot, hogy felolvadjanak. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a tejfölt, majd 2-3 percig elektromos habverővel kikeverjük a krémet.
  3. A krémet hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg kenhető állagúvá válik. Ez 1-2 órát vesz igénybe, de figyelni kell folyamatosan, mert bár a frissen elkészült krém teljesen folyékony, ahogy hűl, keményre dermed. (Én eleinte türelmetlen voltam, és a folyékony krémmel próbáltam bevonni a tortát - felesleges ezzel szenvedni, a krém egy ponton tökéletesen kenhető :) )

Összeállítás

  1. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük őket, majd körben is bevonjuk a tortát.
  2. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
  3. Mentalevéllel, narancskarikákkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Egy régi Nők Lapjában találtuk a receptet húgommal, mikor öcsém javaslatára "valami nagyon csokisat" szerettünk volna sütni a barátnőjének. Telitalálat volt.  Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik egyébként nem lelkesednek a vajas krémekért. Alapállásból mi sem rajongunk értük, ez a torta a kivétel. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!