r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis keksz lara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
lara11
Narancsos-csokis keksz lara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 2510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és étkezési keményítővel. (Ha nincs otthon étkezési keményítő, akkor ez kihagyható, ebben az esetben egy kicsivel több lisztet tegyünk bele.)
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a kissé megolvasztott margarint, a tojásokat sorban és a narancshéjat. A tésztát összegyúrjuk.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott étcsokoládé darabokat.
  4. Miután szépen összegyúrtuk a masszát, két adagra szedjük a tésztát, és hengert formázunk belőle. Folpackba tekerjük.
  5. Pár órára a hűtőbe tesszük hűlni. Rövidebb időre a fagyasztóba is rakható, bár ha sietős a dolgunk, akkor ez a lépést ki is hagyhatjuk.
  6. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra alsó-felső sütésen. Miután a tészta kellőképpen kihűlt (így könnyebb vágni), egy centi vastag szeletekre vágjuk a rudakat, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, pár centi távolságra egymástól.
  7. Berakjuk a sütőbe, és 10 perc alatt megsül. Akkor jó, hogy ha már nem ragad rá a beleszúrt fogpiszkálóra. Ekkor az alja már szép pirult, a teteje épphogy. A keksz ekkor még puha és hajlik, de amint kihűl, igazán kekszes lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7006
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-csokis keksz lara konyhájából
lara11 3 recept

Még általános iskolában, technika órán készítettük el ezt a mennyei kekszet. Azóta a kedvencem, és már megszámolni sem tudom, hányszor készítettem el. Lehet kombinálni a fehér és teljes kiőrlésű liszt arányát, hogy barna vagy fehér cukrot teszünk bele, stb. Nem egy édes süti a recept szerint, viszont mindenki szereti, aki csak megkóstolja, és ez tényleg nem túlzás. Kívül ropogós, belül omlós. Tökéletes!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...