r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos-csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A csokimázhoz

Összesen 1190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A csokimázhoz

Összesen 7142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

A csokimázhoz

Összesen 440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    350.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4274.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    922.6 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 7142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokit finomra reszeljük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A margarinnal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a csokireszeléket és a narancshéjat. Tésztává gyúrjuk.
  4. Hűtőszekrényben, fóliába csavarva fél órát pihentetjük.
  5. Ezután lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk.
  6. Tepsire tesszük. (Ne érjenek össze, mert egy picit megdagadnak sütés közben.)
  7. Előmelegített sütőben 165 fokon, (légkeverésen) 180 fokon, kb. 15 percig sütjük.
  8. Ha kihűlt, cukormázzal, csokimázzal díszíthetjük.
  9. A cukormázhoz a hozzávalókat simára keverjük és ebbe forgatjuk bele a kihűlt sütiket.
  10. A csokimázhoz pedig a csokoládét lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és már díszíthetünk is vele. Ha megdermedne, tegyük vissza a főzőlapra.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 60496
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a keksznek a díszítésénél kiélhetjük a kreativitásunkat. Egy dobozban légmentesen lezárva sokáig friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...