r
Nosalty Logó

Narancsos csokicsoda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pitypang
Narancsos csokicsoda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Összesen 1431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Összesen 5726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    378.6 g
  • Telített zsírsav
    230 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4144.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1882 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Elkészítés

Tészta

  1. A narancsos browniehoz az étcsokit – vízgőz felett – összeolvasztjuk a vajjal. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot, a sót, a kandírozott narancshéjat. Végül beleforgatjuk a lisztet és darált mandulát is.
  2. 160 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (18 cm-es tortaformában). Ha még kicsit ragad, úgy a jó. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a narancslekvárral.

Roppanós réteg

  1. A roppanós réteghez a tejcsokit a mogyorókrémmel megolvasztjuk, és belekeverjük a rolettit.
  2. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd megkenjük vele a narancslekváros brownie-t, és behűtjük.

Narancos-csokis krém

  1. A narancsos csokikrémhez hideg vízbe áztatjuk a lapzselatinokat.
  2. A tejet forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Elkeverjük, ha nem olvad el a csoki, óvatosan rámelegítünk.
  3. A frissen facsart narancslevet beédesítjük a cukorral, majd szintén forrpontig melegítjük, és a tejes csokihoz keverjük.
  4. Az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott lapzselatint feloldjuk a narancsos csokis keverékben.
  5. A hideg tejszínt több részletben a csokis masszához adjuk, végül simára botmixerezzük. 15 percre hűtőbe tesszük.
  6. Elkezdjük összeállítani a tortát. A narancslekvárral és roppanós réteggel megkent brownie-t tiszta tortakarikába csatoljuk, és ráöntjük a narancsos csokis krémet. Dermedésig, pár órára, akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Csoki ganache

  1. Ha megdermedt a torta, elkészítjük a csoki ganache-t. Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két percig hagyjuk, majd homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük. Jó pár órát dermesztjük a hűtőben.
  2. Narancsos csokilapocskákkal, naranccsal, árvácskával és mentalevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 1767
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csokicsoda
Pitypang 1 recept

Hozzávalók

Tészta

Roppanós réteg

Narancos-csokis krém

Csoki ganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...