Narancsos bundás kalács bogyós gyümölcsökkel és mézzel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bundás kalácshoz
-
125g kalács459 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
36g vérnarancs12 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
A tálaláshoz
Összesen
867
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
A bundás kalácshoz
-
250g kalács918 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
71g vérnarancs24 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1734
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 137.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
867
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 87.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1702.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.8 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 275.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 585 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 696 micro
Összesen
1734
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A bundás kalácshoz
- A tojásokat felverjük egy mélytányérban, egy is elég lehet, ha jó nagy, maximum egy kanál tejjel vagy tejszínnel húzzuk fel. Reszeljük bele a narancs felének héját, és facsarjuk hozzá a fél narancs levét. Egy csipet sót szórhatunk a keverékbe.
- Ebbe forgassuk bele a kalácsszeleteket, hagyjuk, hogy jól szívják magukba az egészet.
- Közben egy serpenyőben, közepes lángon olvasszunk vajat, majd ezen süssük meg a bundás kalácsokat úgy, hogy közben takarjuk le egy fedővel, így belül is átsül biztosan.
A tálaláshoz
- A sült kalácsokat szedjük papírtörlőre, utána mehetnek a tányérra. Tegyünk melléjük friss bogyós gyümölcsöket, egy-egy kis vajkockát a kalácsokra, öntsük nyakon az egészet mézzel, majd porcukrozzuk halványan. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1916
- Feltöltés dátuma: 2021. február 04.
Ajánló
Készítsük Valentin-napra, vagy bármelyik reggelen, amikor szívesen meglepnék a szerelmünket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Narancsos, mézes, bundás, kell még ennél több? Gyakrabban kéne reggelire ezt készíteni, csak ennyi!