Narancsos amerikai krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
15g cukor58 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
11 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
25g víz0 kcal
-
65g narancs22 kcal
A krémhez
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
43 kcal
-
25g víz0 kcal
-
75g tej42 kcal
A tetejére
-
100g habtejszín292 kcal
-
10 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
748
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
100g víz0 kcal
-
260g narancs89 kcal
A krémhez
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
171 kcal
-
100g víz0 kcal
-
300g tej168 kcal
A tetejére
-
400g habtejszín1168 kcal
-
38 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
2989
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
3.3g cukor13 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
6.6g tojássárgája21 kcal
-
5.5g víz0 kcal
-
14.3g narancs5 kcal
A krémhez
-
13.2g tojásfehérje7 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor9 kcal
-
5.5g víz0 kcal
-
16.5g tej9 kcal
A tetejére
-
22.1g habtejszín64 kcal
-
0.4g csokoládéforgács2 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
164
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1532.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 226.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
748
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 168 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1747 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6129.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 1800 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 2229 mg
-
Nátrium 1710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.7 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 907 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 1082 mg
-
Retinol - A vitamin: 1541 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 482 micro
-
β-crypt 260 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1584 micro
Összesen
2989
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 db tojássárgája
-
1 dl víz
A krémhez
-
6 db tojásfehérje
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 dl víz
-
3 dl tej
A tetejére
-
4 dl habtejszín
-
1 ek csokoládéforgács
-
1 teáskanál narancshéj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a 6 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral,a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport. Végül anarancs reszelt héját és levét is.
- A masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon20 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a tojásfehérjét felverjük, miközben apránként hozzáadagoljuk a cukrot. A pudingport a vízzel és tejjel összefőzzük, és még forrón beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
- Rákenjünk a tésztára, majd visszatesszük a sütőbe további 10 percre. Ha kész, hagyjuk hűlni.
- Miután teljesen kihűlt, a felvert tejszínhabbal bevonjuk, és megszórjuk reszelt csokival és reszelt narancshéjjal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 38x29
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 10806
- Feltöltés dátuma: 2013. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sok "Amerikai krémes" recepttel találkoztam, szerettem volna más ízűt is kipróbálni. A narancsra esett a választásom, de nem bántam meg. A csokis tészta és a narancshéj nyerő párosítás, úgy gondolom. Csak ajánlani tudom a sütemény elkészítését.