r
Nosalty Logó

Narancslében marinált csirkemell tésztabatyuban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Narancslében marinált csirkemell tésztabatyuban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    332 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    665 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 1798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két narancsnak a levét kifacsarjuk, összekeverjük az olívaolajjal és sóval, borssal ízesítjük. A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy tálba téve leöntjük a narancslével. Lefedjük és 45 percig a hűtőben állni hagyjuk.
  2. A marinálási idő elteltével a csirkemell kockákat kivesszük a léből és felhevített serpenyőbe téve néhány perc alatt megpirítjuk.
  3. A megmaradt narancsot kifilézzük: ehhez a narancsot késsel meghámozzuk úgy, hogy a héj alatti fehér részt is eltávolítjuk mindenhonnan, majd a narancsfiléket óvatosan kivágjuk ék alakban, a gerezdeket elválasztó hártyák közül. Hat filé kivételével a narancsszeleteket kettévágjuk és a csirkéhez keverjük.
  4. A leveles tésztát kihajtogatjuk és hat egyenlő négyezre vágjuk. A narancsos csirkét igazságosan szétosztjuk a tésztalapokra, majd a mindegyikből batyut formálunk (a tésztalapok csücskeit felhajtva, középen összenyomkodjuk) és egy-egy narancsfilét ültetünk a tetejükre. A tésztacsomagokat sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük és tojással megkenjük, hogy szép színük legyen.
  5. 220 ºC-ra előmelegített sütőbe dugjuk. Légkeveréses üzemmódban sütjük, körülbelül 20 percig.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24392
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel adta magát: a hűtőben volt csirkemell, egy utolsó előtti pillanatban felhasználható leveles tészta, a gyümölcskosár pedig tele naranccsal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...