r
Nosalty Logó

Narancskrémes-pekándiós répatortaszelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nagy Szandra
Narancskrémes-pekándiós répatortaszelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

656
Kalória
9.8g
Fehérje
51.4g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
62.4g
Víz
145.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
29.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 7878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    777 micro
  • β-karotin
    1869 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    556.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    1749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3001.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    748.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    9329 micro
  • β-karotin
    22426 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2949 micro
Összesen 7878 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    394 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként elkészítjük a narancskrémet, hogy ki tudjuk hűteni, ezt a műveletet akár előző nap is megejthetjük. A hozzávalókat, narancslé-cukor-tojássárgája-narancshéj- kézi habverővel egy tálban alaposan kikeverjük, majd lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük, ha készen van, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.
  2. Elkészítjük a tésztát: a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, a répát apró lyukú reszelőn lereszeljük, a diót megpirítjuk, durvára daráljuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük.
  3. Ha a tojások kifehéredtek és habosak, belekeverjük az olajat, utána a száraz anyagokat, végül a répát.
  4. Egy 30x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsin elterítjük, 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.
  5. Kihűlés után a tésztát kettőbe, majd mindkét felet félbevágjuk.
  6. A narancskrémet kihabosítjuk a mascarponéval, egyenletesen elosztva a lapokra kenjük, rétegezzük.
  7. Hűtőben pihentetjük, dermesztjük 2-3 órát vagy akár egy éjszakát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Aki szereti a répatortát, annak ez nyerő sütemény lesz, a narancsos krém fantasztikus ízt ad a tésztának, mivel több rétegű sokkal krémesebb, szaftosabb, puhább, mint a hagyományos répatorta. Annak is érdemes kipróbálni, aki eddig nem szerette ezt a süteményt, ez nyerő lesz az egész családban!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!