Narancs mousse-os kávés csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
Torta alap
Ostyalap
-
6g vaj42 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
Csokoládékrém
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
Narancs mousse
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
25g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
13 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
33g tej19 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összeállítás
Összesen
1201
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
Torta alap
Ostyalap
-
35g vaj251 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Csokoládékrém
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
Narancs mousse
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
76 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
200g tej112 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Összeállítás
Összesen
7188
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
Torta alap
Ostyalap
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0.9g tojásfehérje0 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
Csokoládékrém
-
8.6g étcsokoládé47 kcal
-
8.6g habtejszín25 kcal
-
8.6g vaj61 kcal
-
4.3g feketekávé0 kcal
Narancs mousse
-
3.4g tojásfehérje2 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
11.1g narancs4 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.9g kukoricakeményítő3 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
8.6g tej5 kcal
-
6.4g habtejszín19 kcal
Összeállítás
Összesen
310
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 89.1 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 149.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
1201
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 534.5 g
-
Telített zsírsav 319 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1682 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4392.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 1864 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 898.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3727 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 3632 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 1020 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
7188
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Torta alap
-
220 g zabkeksz
Ostyalap
-
35 g vaj
-
35 g porcukor
-
20 g tojásfehérje
-
50 g finomliszt
Csokoládékrém
-
200 g étcsokoládé
-
100 ml feketekávé
Narancs mousse
-
2 db tojásfehérje
-
1.5 dl víz
-
100 g cukor
-
150 ml habtejszín
-
4 db lapzselatin
-
1 közepes db narancs
-
2 db tojássárgája
-
1 púpozott ek kukoricakeményítő
-
4 ek cukor
-
200 ml tej
-
150 ml habtejszín
Összeállítás
Elkészítés
Torta alap
- A kekszet beletesszük egy zacskóba, és sodrófával átmegyünk rajta, hogy egy darabos, morzsás állagot kapjunk.
- A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a keksszel.
- Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába (lehetőleg csatos legyen, mert a későbbiekben praktikusabb). Kézzel jól belenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Ostyalap
- A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd kisebb adagonként a tojásfehérjét hozzáadjuk.
- Ha szépen elkeveredett, a lisztet is apránként hozzáadjuk, míg egy homogén masszát nem kapunk.
- Ezt a masszát sütőpapírra kenjük. Vigyázzunk, hogy a vastagsága ne legyen vastagabb 1-2 mm-nél, mert különben nem lesz ropogós az ostya.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 1-2 perc alatt megsütjük. (Én már eleve egy kis kör alakot kentem föl a sütőpapírra. A díszítésnek szánt ostyalapokat, mikor kivesszük a sütőből, amíg meleg, addig kell felszeletelni őket, utána különben már törik.)
Csokoládékrém
- A tejszínt felforraljuk, és ráöntjük a tálban lévő felkockázott csokikra. Pár percig hagyjuk, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a feketekávét. Hagyjuk kihűlni.
- Ha már teljesen kihűlt, akkor a vajat hozzáadva robotgéppel kihabosítjuk.
Narancs mousse
- A kristálycukrot és a vizet egy edénybe tesszük, és cukorszirupot csinálunk belőle. Akkor jó hőmérsékletű a szirupunk, ha az ujjhegyünket belemártjuk, és a két ujjunk között cukorszál képződik.
- Eközben a tojásfehérjét elkezdjük verni, és mikor már habos, de még nem kemény, akkor hozzácsurgatjuk a cukorszirupot. Addig keverjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl.
- A tejszínből kemény habot verünk.
- A tejet és a tejszínt együtt feltesszük alacsony lángú tűzre. Eközben a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel kikeverjük. A tejes-tejszínből egy keveset a tojáshoz kanalazunk, hogy hasonló legyen a hőmérséklete és az állaga a tejes-tejszínnel, majd beleöntjük, és addig főzzük míg be ne sűrűsödik (kb. 5 perc).
- A narancs húsát összeturmixoljuk, és 4 evőkanálban a zselatint feloldjuk (a leírásnak megfelelően). A zselatinos narancsot hozzáadjuk a tojáskrémhez, és hagyjuk kihűlni.
- Ezeket mind óvatosan elkeverjük, és hűtőbe tesszük a mousse-ot, hogy a zselatin hasson.
Összeállítás
- Legalulra kerül a kekszalap, majd erre a csokis krém (érdemes a tortaformában összeállítani, és majd később levenni róla a keretet, mert így szebb lesz a formája).
- Erre kerül a narancsos mousse (egy keveset hagyunk a díszítésnek) ostyalap.
- Hűtőbe tesszük pár órára, és utána már csak a díszítés marad, és lehet is fogyasztani.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1202
- Feltöltés dátuma: 2015. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Csenge.Mlnr
12 recept
Arra gondoltam, mivel közeledik a hideg, nyirkos időjárás, jó lenne kitalálni valami olyasfajta süteményt, ami a téli hangulatot idézi fel bennünk. Ennek fényében találtam ki ezt a narancsos kávés párosítást, ami szerintem mindig meghozza a sikert. Szerencsére így történt az én családomban is :).