r
Nosalty Logó

Narancs mousse-os kávés csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Narancs mousse-os kávés csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Összesen 7188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    534.5 g
  • Telített zsírsav
    319 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4392.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    1864 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3632 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 7188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Elkészítés

Torta alap

  1. A kekszet beletesszük egy zacskóba, és sodrófával átmegyünk rajta, hogy egy darabos, morzsás állagot kapjunk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a keksszel.
  3. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába (lehetőleg csatos legyen, mert a későbbiekben praktikusabb). Kézzel jól belenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Ostyalap

  1. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd kisebb adagonként a tojásfehérjét hozzáadjuk.
  2. Ha szépen elkeveredett, a lisztet is apránként hozzáadjuk, míg egy homogén masszát nem kapunk.
  3. Ezt a masszát sütőpapírra kenjük. Vigyázzunk, hogy a vastagsága ne legyen vastagabb 1-2 mm-nél, mert különben nem lesz ropogós az ostya.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon 1-2 perc alatt megsütjük. (Én már eleve egy kis kör alakot kentem föl a sütőpapírra. A díszítésnek szánt ostyalapokat, mikor kivesszük a sütőből, amíg meleg, addig kell felszeletelni őket, utána különben már törik.)

Csokoládékrém

  1. A tejszínt felforraljuk, és ráöntjük a tálban lévő felkockázott csokikra. Pár percig hagyjuk, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a feketekávét. Hagyjuk kihűlni.
  2. Ha már teljesen kihűlt, akkor a vajat hozzáadva robotgéppel kihabosítjuk.

Narancs mousse

  1. A kristálycukrot és a vizet egy edénybe tesszük, és cukorszirupot csinálunk belőle. Akkor jó hőmérsékletű a szirupunk, ha az ujjhegyünket belemártjuk, és a két ujjunk között cukorszál képződik.
  2. Eközben a tojásfehérjét elkezdjük verni, és mikor már habos, de még nem kemény, akkor hozzácsurgatjuk a cukorszirupot. Addig keverjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl.
  3. A tejszínből kemény habot verünk.
  4. A tejet és a tejszínt együtt feltesszük alacsony lángú tűzre. Eközben a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel kikeverjük. A tejes-tejszínből egy keveset a tojáshoz kanalazunk, hogy hasonló legyen a hőmérséklete és az állaga a tejes-tejszínnel, majd beleöntjük, és addig főzzük míg be ne sűrűsödik (kb. 5 perc).
  5. A narancs húsát összeturmixoljuk, és 4 evőkanálban a zselatint feloldjuk (a leírásnak megfelelően). A zselatinos narancsot hozzáadjuk a tojáskrémhez, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ezeket mind óvatosan elkeverjük, és hűtőbe tesszük a mousse-ot, hogy a zselatin hasson.

Összeállítás

  1. Legalulra kerül a kekszalap, majd erre a csokis krém (érdemes a tortaformában összeállítani, és majd később levenni róla a keretet, mert így szebb lesz a formája).
  2. Erre kerül a narancsos mousse (egy keveset hagyunk a díszítésnek) ostyalap.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána már csak a díszítés marad, és lehet is fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1207
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenge.Mlnr 12 recept

Arra gondoltam, mivel közeledik a hideg, nyirkos időjárás, jó lenne kitalálni valami olyasfajta süteményt, ami a téli hangulatot idézi fel bennünk. Ennek fényében találtam ki ezt a narancsos kávés párosítást, ami szerintem mindig meghozza a sikert. Szerencsére így történt az én családomban is :).

Hozzávalók

Torta alap

Ostyalap

Csokoládékrém

Narancs mousse

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...