Nápolyi tésztasaláta
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
88g penne325 kcal
-
63g paradicsom11 kcal
-
38g mozzarella112 kcal
-
4 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
350g penne1299 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
17 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
45g penne167 kcal
-
32.1g paradicsom6 kcal
-
19.3g mozzarella58 kcal
-
2 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 933.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 93 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3732.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1273 mg
-
Nátrium 1056 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 350 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 879 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 371 micro
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 827 micro
-
Lut-zea 48 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 db szardella (konzerv)
-
2.5 ek olívaolaj
-
4 levél bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint, de szűrjük le egy perccel a kívánt idő előtt, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és hagyjuk hűlni.
- Közben öntsük le a mozzarella levét és szeljük vékony darabokra.
- Mossuk meg a halat, csontozzuk ki, szeleteljük fel, és rakjuk a tésztához.
- Negyedeljük fel a paradicsomokat is, majd tépkedjünk rá bazsalikomot. Keverjük a tésztához és a halhoz a többi hozzávalót is, sózzuk és borsozzuk.
- Fogyasszuk hidegen vagy melegen, ízlés szerint.
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25550
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Friss és gyors tésztasaláta a legfinomabb nápolyi hozzávalókból. A hagyományos olasz konyha elképzelhetetlen paradicsom nélkül: nincs nélküle spagetti, sem pizza Margherita, a sort pedig lehetne folytatni. Jó tudni, hogy a paradicsom használata egészen a 16. századig nyúlik vissza, amikor is Cortez magával hozta a növény első palántáit Európába a mai Peru és Mexikó területéről. Az első paradicsomok Olaszországba picit később érkeztek, és feltehetően a Medici família firenzei udvarában fogyasztották őket először. Eleinte a spanyolok csak dekorációs növényként termesztették a paradicsomot, később fogyasztására is rákaptak. Ennek oka az volt, hogy régebben úgy tartották, mérgező magas solanine tartalma miatt. Eleinte vélhetően főleg a szegényebb rétegek fogyasztották: kisütötték olajban, majd sózták és borsozták hasonlóan, mint a padlizsánt. Az első paradicsomszósz-receptek Spanyolországból származtak, és a 18. században jelentek meg. Vincenzo Corrado volt az első, aki szakácskönyvében feljegyezte ezeket. Ezt követően – főleg a 19. századtól kezdve - a paradicsommal való főzés elterjedt szerte Olaszországban és Európában, a pizzákon át a tésztákig számos ételükhöz előszeretettel használják. www.barilla.hu