r
Nosalty Logó

Nápolyi tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Nápolyi tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 496 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    350 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1987 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 256 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint, de szűrjük le egy perccel a kívánt idő előtt, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és hagyjuk hűlni.
  2. Közben öntsük le a mozzarella levét és szeljük vékony darabokra.
  3. Mossuk meg a halat, csontozzuk ki, szeleteljük fel, és rakjuk a tésztához.
  4. Negyedeljük fel a paradicsomokat is, majd tépkedjünk rá bazsalikomot. Keverjük a tésztához és a halhoz a többi hozzávalót is, sózzuk és borsozzuk.
  5. Fogyasszuk hidegen vagy melegen, ízlés szerint.
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25550
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nápolyi tésztasaláta
Barilla 60 recept

Friss és gyors tésztasaláta a legfinomabb nápolyi hozzávalókból. A hagyományos olasz konyha elképzelhetetlen paradicsom nélkül: nincs nélküle spagetti, sem pizza Margherita, a sort pedig lehetne folytatni. Jó tudni, hogy a paradicsom használata egészen a 16. századig nyúlik vissza, amikor is Cortez magával hozta a növény első palántáit Európába a mai Peru és Mexikó területéről. Az első paradicsomok Olaszországba picit később érkeztek, és feltehetően a Medici família firenzei udvarában fogyasztották őket először. Eleinte a spanyolok csak dekorációs növényként termesztették a paradicsomot, később fogyasztására is rákaptak. Ennek oka az volt, hogy régebben úgy tartották, mérgező magas solanine tartalma miatt. Eleinte vélhetően főleg a szegényebb rétegek fogyasztották: kisütötték olajban, majd sózták és borsozták hasonlóan, mint a padlizsánt. Az első paradicsomszósz-receptek Spanyolországból származtak, és a 18. században jelentek meg. Vincenzo Corrado volt az első, aki szakácskönyvében feljegyezte ezeket. Ezt követően – főleg a 19. századtól kezdve - a paradicsommal való főzés elterjedt szerte Olaszországban és Európában, a pizzákon át a tésztákig számos ételükhöz előszeretettel használják. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...