Napóleon rolád
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 46% Zsír
-
69g leveles tészta255 kcal
-
88g vaj627 kcal
-
241 kcal
-
4g konyak9 kcal
-
10g dió65 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 46% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
350g vaj2510 kcal
-
963 kcal
-
16g konyak37 kcal
-
40g dió262 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 46% Zsír
-
28g leveles tészta104 kcal
-
35.7g vaj256 kcal
-
30.6g sűrített tej (cukrozott)98 kcal
-
1.6g konyak4 kcal
-
4.1g dió27 kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 99.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 783.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 654 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 399.3 g
-
Telített zsírsav 226 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3134.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 975 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.1 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 150.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2616 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 2568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A leveles tésztát kihajtogatjuk és keresztben 1 vagy 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben egyszerre vagy kisebb adagokban halványbarnára sütjük. Ha jól sáfárkodtunk a tésztával, kb. 25-27 db rudat tudunk készíteni.
- A szobahőmérsékletű lágy vajat, kézi robotgéppel gyönyörű habosra keverjük. Ezután belenyomjuk a tubusból a sűrített tejet (ez kb. 3/4 tubust jelent). Ismét habosra keverjük a robotgéppel. Majd következik a konyak. Ismét jól kikeverjük a robotgépünkkel.
- Egy folpack fóliát hosszan kiterítünk az asztalra. Közepére a tésztarúd hosszának megfelelő hosszúságú krémet kenünk. Ügyelünk arra, hogy jobb és bal oldalon legalább másfél arasznyi fólia maradjon ki. A krémre teszünk 4-5 rudacskát. Azt ismét megkenjük krémmel. Így folytatjuk, amíg tart a tésztából. A maradék krémmel bevonjuk a még nem rolád alakú sütit.
- A fóliába szorosan becsomagoljuk, a végeit alaposan rácsomózzuk úgy, hogy közben kezünkkel hengergetjük az asztalon, hogy feszüljön, mert így fogja összetartani a krém a tésztát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap levágjuk róla a fóliát, és bőven megszórjuk darált dióval. Tálcára tesszük, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 24 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16651
- Feltöltés dátuma: 2017. május 09.
Ajánló
A rolád becsomagolása igényel egy kis furfangot. Én úgy csináltam, hogy a rolád előtt és mögött egy-egy húsvágó deszkával rögzítettem a folpackot. Amikor elfogyott a hozzávaló, a fóliatekercset visszahajtottam a deszka mentén, és mögötte vágtam el. Ezután már csak rá kellett sodorni-hengergetni a fóliát a sütire, a két végén pedig jó szorosra feszíteni. A hűtőben úgy nézett ki, mint egy egész, pufi párizsi rúd. Az általam megadott sütési idő négyszeri sütésre vonatkozik. A leveles tésztát négyszeri sütéssel tudtam elkészíteni. Egy tepsi kb. 6 percig sül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a finomság a Napóleon torta újragondolt változata. Édes, roppanós, és csak úgy olvad a szájban! Hiába eteti magát, egy szelet bőven elég belőle! Harmadnap is olyan, mintha teljesen friss lenne. Próbáljátok ki!