r
Nosalty Logó

Napóleon rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Napóleon rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 1197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 4792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    399.3 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 4792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 489 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk és keresztben 1 vagy 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben egyszerre vagy kisebb adagokban halványbarnára sütjük. Ha jól sáfárkodtunk a tésztával, kb. 25-27 db rudat tudunk készíteni.
  2. A szobahőmérsékletű lágy vajat, kézi robotgéppel gyönyörű habosra keverjük. Ezután belenyomjuk a tubusból a sűrített tejet (ez kb. 3/4 tubust jelent). Ismét habosra keverjük a robotgéppel. Majd következik a konyak. Ismét jól kikeverjük a robotgépünkkel.
  3. Egy folpack fóliát hosszan kiterítünk az asztalra. Közepére a tésztarúd hosszának megfelelő hosszúságú krémet kenünk. Ügyelünk arra, hogy jobb és bal oldalon legalább másfél arasznyi fólia maradjon ki. A krémre teszünk 4-5 rudacskát. Azt ismét megkenjük krémmel. Így folytatjuk, amíg tart a tésztából. A maradék krémmel bevonjuk a még nem rolád alakú sütit.
  4. A fóliába szorosan becsomagoljuk, a végeit alaposan rácsomózzuk úgy, hogy közben kezünkkel hengergetjük az asztalon, hogy feszüljön, mert így fogja összetartani a krém a tésztát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap levágjuk róla a fóliát, és bőven megszórjuk darált dióval. Tálcára tesszük, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16637
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 09.

Ajánló

A rolád becsomagolása igényel egy kis furfangot. Én úgy csináltam, hogy a rolád előtt és mögött egy-egy húsvágó deszkával rögzítettem a folpackot. Amikor elfogyott a hozzávaló, a fóliatekercset visszahajtottam a deszka mentén, és mögötte vágtam el. Ezután már csak rá kellett sodorni-hengergetni a fóliát a sütire, a két végén pedig jó szorosra feszíteni.  A hűtőben úgy nézett ki, mint egy egész, pufi párizsi rúd. Az általam megadott sütési idő négyszeri sütésre vonatkozik. A leveles tésztát négyszeri sütéssel tudtam elkészíteni. Egy tepsi kb. 6 percig sül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napóleon rolád
Lizinka_ 604 recept

Ez a finomság a Napóleon torta újragondolt változata. Édes, roppanós, és csak úgy olvad a szájban! Hiába eteti magát, egy szelet bőven elég belőle! Harmadnap is olyan, mintha teljesen friss lenne. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...