r
Nosalty Logó

Kolbászos-zöldséges ragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Laura36
Kolbászos-zöldséges ragu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

451
Kalória
22g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
22.1g
Zsír
108.9g
Víz
-
Koleszterin
930.8mg
Rost
1.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5030 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    4765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    653.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    2895 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2909 micro
Összesen 2703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: az apróra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Átforgatjuk, kicsit megpirítjuk, és felöntjük kevés vízzel.
  2. Ekkor ízesítjük: belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és beledobjuk az apróra vágott petrezselymet is.
  3. Pár percig fedő alatt rotyogtatjuk, hogy összeérjenek az ízek, és hozzáadjuk a kb. ujjnyi vastagságú csíkokra vágott lecsókolbászt vagy debrecenit. Kb. 10 percig főzzük a pörkölt alapban, ha kell higíthatjuk is a szószt, vagy tovább ízesítjük.
  4. Közben kifőzzük a mélyhűtött zöldségeket, és ha a kolbász kellően átfőtt, beleborítjuk a kész zöldségeket is.
  5. Jól átforgatjuk, hogy mindent átjárjon a "pörköltszaft", és pár perc alatt összerottyantjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Kiskorom óta ez az egyik kedvenc ételem, amit a nagymamám főz. Ha megkérdezi, mit szeretnénk enni, biztos, hogy rávágom: Nancsi nénit! Akkor mindig azt játszottam, hogy a különböző zöldségeket kis kupacokba szétválogattam, és olyan sorrendben ettem meg, hogy a kukorica maradjon a végére, mivel az volt a kedvencem. Aztán kiderült a recept eredete is: Anyukám még kiskorában talált egy Nancsi néni nevezetű receptet, és megtetszett neki, mivel a Tüskevárban Nancsi néninek hívják a szakácsot. Megkérte Nagymamámat, hogy csinálja meg, azóta fel van véve a repertoárba. Igaz, az eredeti recept kicsit más, nálunk viszont már ez az igazi Nancsi néni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!