r
Nosalty Logó

Kolbászos-zöldséges ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Laura36
Kolbászos-zöldséges ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 451 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5030 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    4765 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    2895 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2909 micro
Összesen 2703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: az apróra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Átforgatjuk, kicsit megpirítjuk, és felöntjük kevés vízzel.
  2. Ekkor ízesítjük: belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és beledobjuk az apróra vágott petrezselymet is.
  3. Pár percig fedő alatt rotyogtatjuk, hogy összeérjenek az ízek, és hozzáadjuk a kb. ujjnyi vastagságú csíkokra vágott lecsókolbászt vagy debrecenit. Kb. 10 percig főzzük a pörkölt alapban, ha kell higíthatjuk is a szószt, vagy tovább ízesítjük.
  4. Közben kifőzzük a mélyhűtött zöldségeket, és ha a kolbász kellően átfőtt, beleborítjuk a kész zöldségeket is.
  5. Jól átforgatjuk, hogy mindent átjárjon a "pörköltszaft", és pár perc alatt összerottyantjuk.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13540
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Ajánló

A pörkölt alap elkészítése csak javaslat, természetesen mindeki használhatja a kedvenc, általa készített alapok bármelyikét. Mamám néha még sűrített paradicsomot is tesz bele, így is ki lehet próbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Kiskorom óta ez az egyik kedvenc ételem, amit a nagymamám főz. Ha megkérdezi, mit szeretnénk enni, biztos, hogy rávágom: Nancsi nénit! Akkor mindig azt játszottam, hogy a különböző zöldségeket kis kupacokba szétválogattam, és olyan sorrendben ettem meg, hogy a kukorica maradjon a végére, mivel az volt a kedvencem. Aztán kiderült a recept eredete is: Anyukám még kiskorában talált egy Nancsi néni nevezetű receptet, és megtetszett neki, mivel a Tüskevárban Nancsi néninek hívják a szakácsot. Megkérte Nagymamámat, hogy csinálja meg, azóta fel van véve a repertoárba. Igaz, az eredeti recept kicsit más, nálunk viszont már ez az igazi Nancsi néni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...