r
Nosalty Logó

Nagyon csokis pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Nagyon csokis pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 1231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    498.4 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4344.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.3 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4176 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 7387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a kakaóport keverjük össze, kis darabokban adjuk hozzá a vajat, dolgozzuk morzsásra. Dolgozzuk bele a cukrot és a hideg vizet.
  2. A tésztát nyújtsuk kör alakúra egy belisztezett felületen, majd rakjuk egy 26 cm-es piteformába. Egészen a peremig dolgozzuk fel a tésztát.
  3. Takarjuk le sütőpapírral, szórjunk rá sütőbabot nehezékként. 190 C fokra előmelegített sütőben 15 percig vakon sütjük.
  4. Távolítsuk el a sütőpapírt és a babot, majd süssük még 10 percig.
  5. A töltelékhez verjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és a kakaóport.
  6. A csokit olvasszuk fel vízgőz fölött a tejszín egyharmadával (így könnyebben kijön a lábosból), öntsük a keverékhez, adjuk hozzá a maradék tejszínt.
  7. A tölteléket öntsük a tésztára, 170 C fokon süssük 40-45 percig, míg meg nem szilárdul.
  8. Várjuk meg míg a pite kihűl, kenjük rá a felvert tejszínhabot és szórjuk meg csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32175
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mississippi homoktorta néven is fut, én a Csokoládé című könyvben találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...