r
Nosalty Logó

Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Alberi
Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém és bevonat

Összesen 466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém és bevonat

Összesen 3738 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém és bevonat

Összesen 273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6267.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    201 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 3738 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém és bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgákat összeturmixoljuk a darált dióval, egy kis rummal ízesítjük, majd hozzákeverjük a nyírfacukrot, végül a sütőport.
  2. A tojásfehérjét habosra verjük, és hozzákeverjük a diós keverékhez.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformában tűpróbáig sütjük. (Hőlégkeveréses sütőben 160 fokon 35-40 percig.)
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém és bevonat

  1. A csokoládés-mandulás pudingport csomómentesre elkeverjük 1-2 dl mandulatejjel és a nyírfacukorral.
  2. A maradék mandulatejet felforraljuk, beleteszünk egy kis vaníliát, majd a tűzről levéve belekeverjük a pudingos keveréket, visszatesszük a tűzre, és kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a gázról.
  3. Felolvasztjuk az étcsokoládét kis kókuszzsírral, ezt még lehet édesíteni steviával (nem akartam eltúlozni a nyírfacukor mennyiségét, és nem akartam, hogy a család ne találja túl édesnek a tortát), illetve egy kis rummal.
  4. A felolvasztott csokoládét belekeverjük a pudingba, és már lehet is megtölteni a tortát. Ez a mennyiség éppen elég bevonni is a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1040
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon csokis glutén- és tejmentes diótorta
Alberi 3 recept

A bátyám születésnapjára diós, csokis, rumos tortát rendelt, én pedig ezt glutén-, tej-, cukormentesen akartam megoldani, hogy önző módon én is ehessek belőle. A tészta nem eredeti ötlet, mariam felhasználótól vettem, de a krémet saját kútfőből oldottam meg, és meglepetésemre nagyon elégedett voltam az eredménnyel, és a többiek is. A nem diétázók tejszínhabbal ették.

Hozzávalók

Tészta

Krém és bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...