r
Nosalty Logó

Nagymama csokitortája

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szvikito
Nagymama csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 309 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    2817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4207.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    1922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2158 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2436 micro
Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Habosra keverjük a cukrot (xilitet) a tojássárgájával, hozzáadjuk a kakaót és továbbkeverjük.
  2. Habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és óvatosan összekeverjük a tojásos-cukros-kakaós masszával,belekeverjük a darált diót és a mazsolát.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, papírozott, olajozott tortaformában vagy egy közepes méretű tepsiben. Úgy sütjük, mint a piskótát.
  4. Közben a kimaradt tojássárgáját, vajat, cukrot, kakaóthabosra keverjük, rumot adunk még hozzá, de ezt ki is lehet hagyni.
  5. A kihűlt tésztát megtöltjük a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9606
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Ajánló

Díszíteni többféleképp lehet, kókuszreszelékkel, gyümölccsel, több krémet készítve, azzal befedve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymama csokitortája
Szvikito 2 recept

Akkor jó a Nagymama csokitortája, ha egy két nappal a fogyasztás előtt a hűtőben összeérnek az ízek, de nálunk sajnos nem éli meg ezt a várakozási időt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...