r
Nosalty Logó

Nagyi bejglije gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fitt Gourmet
Nagyi bejglije gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3062.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az útifűmaghéjat áztassuk be 120 ml vízbe. Az élesztőt kevés langyos tejben futtassuk fel.
  2. A rizs- és hajdinalisztet morzsoljuk el a zsiradékkal, hogy egy egyenletes állagú masszát kapjunk (ha nyírfacukrot, eritritet használunk, azt még NE rakjuk bele!!)
  3. A tojássárgáját, az útifűmaghéjat és az élesztős tejet öntsük hozzá, gyúrjuk össze egységes állagúvá (szükség szerint adjunk hozzá rizslisztet).
  4. Nagypapám úgy csinálja, hogy mielőtt pihenteti, negyvenszer átgyúrja a tésztát, hogy minél több levegő jusson bele. Ha érzünk magunkban erőt, kövessük a példáját :) Gyúrás után tegyük hűvös helyre pihenni.
  5. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  6. Ha elkészültek a töltelékek, vegyük elő a tésztát. MOST jöhet a tésztába a nyírfacukor! (Ez azért kell, mert a cukoralkoholok nincsenek túl jóban az élesztő gombáival, úgyhogy jobb, ha nem eresztjük össze őket idő előtt.)
  7. Nyújtsuk ki a tésztát: nem fog sokat dagadni sütés közben, úgyhogy olyan vastagra, amilyenre a végeredményt szeretnénk.
  8. Sütőpapírral bélelt sütőbádogon kenjük meg a tésztát a töltelékekkel, majd ügyesen csavarjuk fel (na, nekem ezzel az "ügyesen" résszel voltak bajaim, mindenképpen ki akart lyukadni a tészta, de végül csak sikerült!).
  9. Kenjük meg a tetejét hosszában tojássárgájával, hagyjuk egy kicsit száradni, aztán kenjük meg széltében is - ettől lesz szép márványos felülete (nagymamám trükkje).
  10. 20 perc alatt, 160 fokon megsül, ebből én 10 percig alul-felül funkción, 10 percig légkeverésesen sütöttem.
  11. Elvileg a bejglivel várni kell egy napot, mielőtt felvágjuk, de nálam ez most nem így történt: másnapra már egy falat sem lesz ebből a finomságból :D

Diós töltelék

  1. Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a töltelékeket: keverjük el az édesítőt a tejben, forraljuk össze a fűszerekkel.
  2. Végül keverjük hozzá a diót, és főzzük össze egy kicsit.

Mákos töltelék

  1. Ugyanaz a mód, mint a diós tölteléknél, csak értelemszerűen dió helyett mákot teszünk bele.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8089
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 21.

Ajánló

A tetejét sütés előtt szurkáld meg egy villával - így nem fog szétrepedezni a teteje

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyi bejglije gluténmentesen
Fitt Gourmet 3 recept

Örömmel jelenthetem, ez a recept is kiállta a próbát: villámgyorsan elfogyott :) Karácsonyra süthetem az újabb adagot... Roppanós külső, puha belső, és a hajdina íze tökéletesen harmonizál a diós-mákos ízvilággal. Ez a mennyiség 1 rúdra elegendő.   A recept erről a blogról származik: www.facebook.com/pesthyorsi.edzo/ 

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...