Nagyi bejglije gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fitt Gourmet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
8g rizsliszt31 kcal
-
4g hajdinaliszt14 kcal
-
2g útifű maghéj6 kcal
-
7g kókuszzsír59 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
2g xilit4 kcal
-
0 kcal
-
2g tej1 kcal
-
10g víz0 kcal
Diós töltelék
Mákos töltelék
-
4g tej2 kcal
-
4g xilit10 kcal
-
6g mák29 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
209
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
100g rizsliszt366 kcal
-
50g hajdinaliszt168 kcal
-
20g útifű maghéj76 kcal
-
80g kókuszzsír714 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
5 kcal
-
25g tej14 kcal
-
120g víz0 kcal
Diós töltelék
Mákos töltelék
-
50g tej28 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
66g mák347 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2531
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
12.9g rizsliszt47 kcal
-
6.5g hajdinaliszt22 kcal
-
2.6g útifű maghéj10 kcal
-
10.3g kókuszzsír92 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.6g xilit6 kcal
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
15.5g víz0 kcal
Diós töltelék
Mákos töltelék
-
6.5g tej4 kcal
-
6.5g xilit15 kcal
-
8.5g mák45 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
327
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
209
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 160.6 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3062.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 1222 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 498 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 160.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
2531
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
100 g rizsliszt
-
4 ek útifű maghéj
-
1 db tojássárgája
-
5 g friss élesztő
-
120 ml víz
Diós töltelék
Mákos töltelék
-
0.5 dl tej
-
50 g xilit
-
66 g mák
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- Az útifűmaghéjat áztassuk be 120 ml vízbe. Az élesztőt kevés langyos tejben futtassuk fel.
- A rizs- és hajdinalisztet morzsoljuk el a zsiradékkal, hogy egy egyenletes állagú masszát kapjunk (ha nyírfacukrot, eritritet használunk, azt még NE rakjuk bele!!)
- A tojássárgáját, az útifűmaghéjat és az élesztős tejet öntsük hozzá, gyúrjuk össze egységes állagúvá (szükség szerint adjunk hozzá rizslisztet).
- Nagypapám úgy csinálja, hogy mielőtt pihenteti, negyvenszer átgyúrja a tésztát, hogy minél több levegő jusson bele. Ha érzünk magunkban erőt, kövessük a példáját :) Gyúrás után tegyük hűvös helyre pihenni.
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
- Ha elkészültek a töltelékek, vegyük elő a tésztát. MOST jöhet a tésztába a nyírfacukor! (Ez azért kell, mert a cukoralkoholok nincsenek túl jóban az élesztő gombáival, úgyhogy jobb, ha nem eresztjük össze őket idő előtt.)
- Nyújtsuk ki a tésztát: nem fog sokat dagadni sütés közben, úgyhogy olyan vastagra, amilyenre a végeredményt szeretnénk.
- Sütőpapírral bélelt sütőbádogon kenjük meg a tésztát a töltelékekkel, majd ügyesen csavarjuk fel (na, nekem ezzel az "ügyesen" résszel voltak bajaim, mindenképpen ki akart lyukadni a tészta, de végül csak sikerült!).
- Kenjük meg a tetejét hosszában tojássárgájával, hagyjuk egy kicsit száradni, aztán kenjük meg széltében is - ettől lesz szép márványos felülete (nagymamám trükkje).
- 20 perc alatt, 160 fokon megsül, ebből én 10 percig alul-felül funkción, 10 percig légkeverésesen sütöttem.
- Elvileg a bejglivel várni kell egy napot, mielőtt felvágjuk, de nálam ez most nem így történt: másnapra már egy falat sem lesz ebből a finomságból :D
Diós töltelék
- Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a töltelékeket: keverjük el az édesítőt a tejben, forraljuk össze a fűszerekkel.
- Végül keverjük hozzá a diót, és főzzük össze egy kicsit.
Mákos töltelék
- Ugyanaz a mód, mint a diós tölteléknél, csak értelemszerűen dió helyett mákot teszünk bele.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8089
- Feltöltés dátuma: 2015. december 21.
Ajánló
A tetejét sütés előtt szurkáld meg egy villával - így nem fog szétrepedezni a teteje
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fitt Gourmet
3 recept
Örömmel jelenthetem, ez a recept is kiállta a próbát: villámgyorsan elfogyott :) Karácsonyra süthetem az újabb adagot... Roppanós külső, puha belső, és a hajdina íze tökéletesen harmonizál a diós-mákos ízvilággal. Ez a mennyiség 1 rúdra elegendő. A recept erről a blogról származik: www.facebook.com/pesthyorsi.edzo/