r
Nosalty Logó

Nagyi bejglije gluténmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fitt Gourmet
Nagyi bejglije gluténmentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

209
Kalória
3.5g
Fehérje
19.8g
Szénhidrátok
13.4g
Zsír
13.4g
Víz
18.1g
Koleszterin
3.4g
Rost
862.8mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3062.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az útifűmaghéjat áztassuk be 120 ml vízbe. Az élesztőt kevés langyos tejben futtassuk fel.
  2. A rizs- és hajdinalisztet morzsoljuk el a zsiradékkal, hogy egy egyenletes állagú masszát kapjunk (ha nyírfacukrot, eritritet használunk, azt még NE rakjuk bele!!)
  3. A tojássárgáját, az útifűmaghéjat és az élesztős tejet öntsük hozzá, gyúrjuk össze egységes állagúvá (szükség szerint adjunk hozzá rizslisztet).
  4. Nagypapám úgy csinálja, hogy mielőtt pihenteti, negyvenszer átgyúrja a tésztát, hogy minél több levegő jusson bele. Ha érzünk magunkban erőt, kövessük a példáját :) Gyúrás után tegyük hűvös helyre pihenni.
  5. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  6. Ha elkészültek a töltelékek, vegyük elő a tésztát. MOST jöhet a tésztába a nyírfacukor! (Ez azért kell, mert a cukoralkoholok nincsenek túl jóban az élesztő gombáival, úgyhogy jobb, ha nem eresztjük össze őket idő előtt.)
  7. Nyújtsuk ki a tésztát: nem fog sokat dagadni sütés közben, úgyhogy olyan vastagra, amilyenre a végeredményt szeretnénk.
  8. Sütőpapírral bélelt sütőbádogon kenjük meg a tésztát a töltelékekkel, majd ügyesen csavarjuk fel (na, nekem ezzel az "ügyesen" résszel voltak bajaim, mindenképpen ki akart lyukadni a tészta, de végül csak sikerült!).
  9. Kenjük meg a tetejét hosszában tojássárgájával, hagyjuk egy kicsit száradni, aztán kenjük meg széltében is - ettől lesz szép márványos felülete (nagymamám trükkje).
  10. 20 perc alatt, 160 fokon megsül, ebből én 10 percig alul-felül funkción, 10 percig légkeverésesen sütöttem.
  11. Elvileg a bejglivel várni kell egy napot, mielőtt felvágjuk, de nálam ez most nem így történt: másnapra már egy falat sem lesz ebből a finomságból :D

Diós töltelék

  1. Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a töltelékeket: keverjük el az édesítőt a tejben, forraljuk össze a fűszerekkel.
  2. Végül keverjük hozzá a diót, és főzzük össze egy kicsit.

Mákos töltelék

  1. Ugyanaz a mód, mint a diós tölteléknél, csak értelemszerűen dió helyett mákot teszünk bele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Örömmel jelenthetem, ez a recept is kiállta a próbát: villámgyorsan elfogyott :) Karácsonyra süthetem az újabb adagot... Roppanós külső, puha belső, és a hajdina íze tökéletesen harmonizál a diós-mákos ízvilággal. Ez a mennyiség 1 rúdra elegendő.   A recept erről a blogról származik: www.facebook.com/pesthyorsi.edzo/ 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!