r
Nosalty Logó

Müzlis-mézes keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Müzlis-mézes keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2706.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 3132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A natúr müzlit tálba szórjuk, ha teszünk hozzá mogyorót, diót, akkor azokat előtte durvára vágjuk vagy törjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót, fahéjat, szódabikarbónát, majd a hideg vajjal elmorzsoljuk.
  3. Rácsurgatjuk a mézet, beleütjük a két tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Ha nem áll össze, pici tejjel hígíthatjuk, ha ragacsos, lisztet tegyünk még hozzá.
  4. Kb. 5 cm átmérőjű, 3-5 mm magas korongokat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 175°-on aranybarnára sütjük őket (kb. 12-15 perc).
  5. Rácson kihűtjük, majd akár csomagolhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 19025
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Ajánló

Túrákra, kirándulásokra energiadús ropogtatni való, de uzsonnára tejjel is nagyon finom. A morzsája pedig torták alapját képezheti!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Mióta rábukkantam a recept eredetijére (az több vajjal, tojás nélkül készül), és kipróbáltam, kirándulások előtt jóformán mindig ezt sütöm. A tojásos változat nem morzsálódik, isteni finom, a nehezebb pillanatokban sokat segít. További előny, hogy nem kell utána sokat mosogatni!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...