Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel
- 11% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 11% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
250g zabpehely948 kcal
-
250g rizspehely863 kcal
-
250g aszalt gyümölcsök600 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
40g lenmag214 kcal
-
28g szezámmag160 kcal
-
40g tökmag178 kcal
-
32g napraforgómag187 kcal
- 11% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
21.9g zabpehely83 kcal
-
21.9g rizspehely76 kcal
-
21.9g aszalt gyümölcsök53 kcal
-
21.9g dió143 kcal
-
3.5g lenmag19 kcal
-
2.5g szezámmag14 kcal
-
3.5g tökmag16 kcal
-
2.8g napraforgómag16 kcal
- 11% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 10.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
- 11% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 240.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 152 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5212.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 904 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1306 mg
-
Foszfor 2743 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 584.2 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 473 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 1026 micro
-
β-crypt 233 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1103 micro
- 11% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 10.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Hozzávalók
-
250 g rizspehely
-
4 ek lenmag
-
4 ek szezámmag
-
4 ek tökmag
-
4 ek napraforgómag
Elkészítés
- Az aszalt gyümölcsöket apró kockákra, a dióféléket pedig durvára összevágjuk. A magokat kávédarálóval durvára daráljuk.
- A gabonapelyheket (pl. felesben zab- és rizspelyhet) egy nagy lábasban folyamatosan kevergetve szárazon megpirítjuk. Nem az a cél, hogy a magok megpörkölődjenek, sokkal inkább hogy az ízanyagok kicsit felszabaduljanak.
- Amikor már érezzük a finom enyhén pirított gabonaillatot, az egészet levesszük a tűzről, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
- Érdemes kézzel végezni a folyamatot, mert az ujjainkkal szépen külön tudjuk választani az egyes gyümölcsdarabokat, illetve folyamatosan nyomon követhetjük a keverék hőmérsékletét. Addig kell kevergetni, amíg kézmeleg lesz, mert a müzliekkor már nem pirul tovább a lábas aljában sem.
- Ha teljesen kihűlt, jól záródó dobozba tesszük és hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16464
- Feltöltés dátuma: 2008. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Egyszer azt olvastam valahol, hogy míg huszonéves korunkban gyakorlatilag bármit megehetünk, harminc fölött már nem megengedhető, hogy a menzás néni, vagy a különböző gyártók határozzák meg mit eszünk. A boltban megvásárolható müzlik gyakran nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaznak, valljuk be: teljesen feleslegesen. A megfelelő arányú és minőségű aszalt gyümölcs éppen elegendő édes ízt kölcsönöz a kész müzlinknek. A másik tévhit az, hogy a müzli a leggyorsabban elkészíthető reggeli. Ez részben igaz is, mert tényleg elegendő csak összekeverni tejjel, joghurttal vagy valamilyen gyümölcslével a száraz müzlinket, de fogyasztás előtt ajánlatos legalább egy órát, de még inkább egy egész éjszakát áztatni, mert a nyers gabonapelyheket csak így tudjuk megemészteni.