r
Nosalty Logó

Mustáros-tejfölös karaj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros-tejfölös karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3182 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 796 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5253.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2496 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 3182 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt felvágjuk közepesen vastag szeletekre, ki sem kell klopfolni, mert úgy is összesülnek.
  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéssült fűszersóval és fokhagyma granulátummal. Kiolajozott tepsibe tesszük, és félkészre sütjük őket a forró sütőben.
  3. Megkenjük a tetejüket mustárral, majd visszatoljuk sülni. 10 perc múlva megkenjük őket tejföllel, és ismét visszatoljuk sülni.
  4. A legvégén füstölt sajtszeleteket teszünk rájuk, és 1-2 percre tesszük csak vissza, hogy szépen ráolvadjon a sajt.
  5. Köretként bármit készíthetünk mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 376
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 43326
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmondom őszintén, nem szeretem a malac húst, de ezzel a változattal kivételt tettem. Nagyon finom lett így megspékelve tejföllel, és egyéb finomságokkal!!! Rizzsel és krumplival is egyaránt kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...