Mustáros padlizsánkrém Fanta konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
124
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
984
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 98.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
124
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 86.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2135.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 1681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 784.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
984
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 185 fokra alsó-felső sütésen. Megmossuk a padlizsánokat, félbevágjuk őket, illetve a szárukat is levágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20-25 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd lehúzzuk a héját. A padlizsán húsát hosszában feldaraboljuk, és egy szűrőbe tesszük, ahol kb. félóráig hagyjuk, hogy a keserű lé kifolyjon belőle.
- Eközben apróra vágjuk mind a vörös- mind a fokhagymát, felforrósítunk egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és megdinszteljük a hagymákat.
- Miután a padlizsánból kifolyt a lé nagy része, beletesszük egy turmixgépbe a hagymával, sóval, borssal és a mustárral együtt, illetve a maradék olajat is hozzáöntjük, és alacsony fokozaton összeturmixoljuk.
- Ízlés szerint ezután tehetünk még bele sót, borsot vagy mustárt.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 17180
- Feltöltés dátuma: 2018. február 05.
Ajánló
Pirítóssal, répával, paprikával, paradicsommal a legfinomabb, mi vacsorára szoktuk enni :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokat próbálkoztam a tökéletes padlizsánkrém megalkotásával, több különböző receptet is kipróbáltam, mindegyiken módosítottam egy kicsit, és íme, megszületett a saját receptem. Az alábbi adag kb. 8 főnek elég.