r
Nosalty Logó

Mustáros kenyér tükörtojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Mustáros kenyér tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon lágy tojást sütünk.
  2. A kenyeret megkenjük mustárral.
  3. A lilahagymát karikára vágjuk, és meglocsoljuk ecettel vagy citromlével. Ezt hamarább is elkészíthetjük, mert a hagyma finomabb, ha megpuhul.
  4. A tojást a mustáros kenyérre helyezzük, megrakjuk hagymával, és sózzuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1193
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a kenyeret Csehországban, büfében készítették az ott dolgozóknak, tízóraira vagy uzsonnára. A  nővéremnél voltam, és az anyósa készítette el nekünk vacsorára, annyira ízlett, hogy azóta gyakran elkészítem, mert a gyermekeim imádják!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...