r
Nosalty Logó

Mustáros-currys falatok batyuban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Mustáros-currys falatok batyuban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1281 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 321 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 1281 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a curryvel, a fokhagymagranulátummal és kevés sóval.
  3. Az alufóliából 4 nagyobb téglalapot szakítunk le, közepüket megkenjük a tejfölös keverékkel.
  4. A húst egyenlő arányben elosztjuk az alufóliák közepén.
  5. Ha maradt egy kis tejföl, kenjük meg vele a husi tetejét.
  6. A karikára vágott újhagymát és a lecsöpögtetett gombát (friss esetén: kis darabokra vágott) szintén egyenlően elosztjuk a batyukban.
  7. Lezárjuk a batyukat úgy, hogy ne legyenek túl szorosak (a hús térfogata meg fog nőni), de azért minél jobban záródjanak.
  8. A batyukat tepsire vagy jénai tálra helyezzük (az esetlegesen kifolyó tartalom miatt), és közepes hőfokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
  9. Tálaláskor a batyuk tartalmát megszórhatjuk reszelt sajttal is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6188
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

Rizs vagy kumprlipüré illik hozzá köretnek. A tartalommal kísérletezzünk bátran: mehet bele kockázott pritaminpaprika, lilahagyma, vagy amit épp találunk a hűtőben. Parázson vagy faszénen is készíthető. Bár nem értek a gyerekekhez, szerintem az ilyen ételek készítésébe könnyen bevonhatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros-currys falatok batyuban
szépróza 96 recept

Egyszer találtam egy hasonló receptet, ami nagyon bevált. Mivel már nem lelem, megpróbáltam rekonstruálni. Finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...