r
Nosalty Logó

Mustáros csirke krumplival Oszvald Marikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Mustáros csirke krumplival Oszvald Marikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 548 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2190 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyát, majd lobogó vízben félig megfőzzük. Ha a burgonya félig átfőtt, akkor leöblítjük, és vékony karikára vágjuk. A krémsajtot elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal és kevés friss rozmaringgal. Sütőpapírral bélelt tepsire ráteszünk egy szelet burgonyát, megkenjük a tejszínes szósszal, majd reteszünk egy újabb szelet burgonyát. Ezzel a módszerrel 5 cm-es tornyokat csinálunk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rakott burgonyák tetejét meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk borssal. 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a húst, majd vékonyan megkenjük magos mustárral. Kevés olívaolajon barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 485
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 37590
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű rakott burgonya magos mustáros roston csirkemellel. Igazi franciás ízvilág Oszvald Marika konyhájából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...