r
Nosalty Logó

Mustáros-csípős csirkecomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Mustáros-csípős csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

575
Kalória
22g
Fehérje
2.9g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
97.2g
Víz
120.9g
Koleszterin
835.7mg
Rost
343.3mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 575 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2296 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. Az egész combokat vágjuk ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be. A felső combrészt csontozzuk ki, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén vágjuk be, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst.
  2. Ezután sózzuk be a húst, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a só kissé átjárja mielőtt bepácolnánk.
  3. A koriandermagot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva pörköljük pár pillanatig. (addig pörköljük, még elkezd pattogni) Ezután öntsük egy mozsárba, majd őröljük porrá. A menta és a zsálya leveleket vágjuk fel vékony csíkokra.
  4. Egy tálba öntsük bele a mogyoróolajat, majd adjuk hozzá a csípős mustárt, a Soja-szószt, a Worcester-szószt, az előzőleg megpörkölt koriandert, kb. 1 tk sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta- és zsályalevelet, préseljük hozzá a fokhagymagerezdeket, és alaposan keverjük össze.
  5. Ezután egyesével forgassuk alaposan bele a combokat a pácba, majd a tálat fedjük le, és helyezzük be pár órára vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy a pác kellően átjárja a húsokat.
  6. Mielőtt hozzálátnánk a hús sütéséhez, még egyszer forgassuk meg alaposan a pácban. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymás mellé a bepácolt combokat, majd kanalazzuk rá a húsra a visszamaradt pácot.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben, kétszer-háromszor érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen, szép pirosra süljön.
  8. Tálaláskor a pirosra, szaftosra sült csirkecombokat ízlés szerint salátával, egy szelet friss kenyérrel kínáljuk. Én pl. kapros-tejfölös cukkinisalátával tálaltam.
  9. A bepácolt húst ízlés szerint szép lassan megsüthetjük kerti grillen, vagy éppen tárcsán is. Azonban akiknek ez a két lehetőség nem áll a rendelkezésükre, azoknak a sütőben való sütést ajánlanám. Az elkészült, szép pirosra sütött combok, bármelyik sütési formát is választanánk, egyaránt nagyon finom szaftosak, és omlósak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!