Mustáros-csípős csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
3g menta2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
32g mogyoróolaj282 kcal
Összesen
575
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
8 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4g koriandermag12 kcal
-
12g menta8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
128g mogyoróolaj1127 kcal
Összesen
2296
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
84.4g csirkecomb94 kcal
-
0.8g mustár1 kcal
-
0.8g szójaszósz1 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.3g koriandermag1 kcal
-
1g menta1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10.8g mogyoróolaj95 kcal
Összesen
195
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
575
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.2 g
Zsír
-
Összesen 211.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2512.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 877 mg
-
Nátrium 1243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 388.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
2296
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
2 tk szójaszósz
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1.5 dl mogyoróolaj
Elkészítés
- Az egész combokat vágjuk ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be. A felső combrészt csontozzuk ki, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén vágjuk be, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst.
- Ezután sózzuk be a húst, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a só kissé átjárja mielőtt bepácolnánk.
- A koriandermagot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd rázogatva pörköljük pár pillanatig. (addig pörköljük, még elkezd pattogni) Ezután öntsük egy mozsárba, majd őröljük porrá. A menta és a zsálya leveleket vágjuk fel vékony csíkokra.
- Egy tálba öntsük bele a mogyoróolajat, majd adjuk hozzá a csípős mustárt, a Soja-szószt, a Worcester-szószt, az előzőleg megpörkölt koriandert, kb. 1 tk sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta- és zsályalevelet, préseljük hozzá a fokhagymagerezdeket, és alaposan keverjük össze.
- Ezután egyesével forgassuk alaposan bele a combokat a pácba, majd a tálat fedjük le, és helyezzük be pár órára vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy a pác kellően átjárja a húsokat.
- Mielőtt hozzálátnánk a hús sütéséhez, még egyszer forgassuk meg alaposan a pácban. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymás mellé a bepácolt combokat, majd kanalazzuk rá a húsra a visszamaradt pácot.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben, kétszer-háromszor érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen, szép pirosra süljön.
- Tálaláskor a pirosra, szaftosra sült csirkecombokat ízlés szerint salátával, egy szelet friss kenyérrel kínáljuk. Én pl. kapros-tejfölös cukkinisalátával tálaltam.
- A bepácolt húst ízlés szerint szép lassan megsüthetjük kerti grillen, vagy éppen tárcsán is. Azonban akiknek ez a két lehetőség nem áll a rendelkezésükre, azoknak a sütőben való sütést ajánlanám. Az elkészült, szép pirosra sütött combok, bármelyik sütési formát is választanánk, egyaránt nagyon finom szaftosak, és omlósak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 7362
- Feltöltés dátuma: 2021. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept