r
Nosalty Logó

Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók

Bundázáshoz

218
Kalória
31.5g
Fehérje
8.9g
Szénhidrátok
5.2g
Zsír
113.2g
Víz
136.3g
Koleszterin
770mg
Rost
686.8mg
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 218 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 125 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 218 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    453 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mindkét felét mustárral. Egy-egy oldalához kb. 1/4 teáskanálnyit használva.

Bundázáshoz

  1. Elkészítjük a bundázáshoz szükséges masszát.
  2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából a tej és a liszt hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk. (Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk, ha meg túl híg lenne, akkor kevés liszt hozzáadásával segíthetünk az állagán.)
  3. Ízesítjük sóval, és hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. Sütés előtt a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk, utána meg lecsepegtetjük róla a felesleget.
  5. Forró, bő olajban mindkét felét aranysárgára sütjük. Fontos, hogy az olaj forró legyen, különben a bunda megszívja magát olajjal.
  6. Konyhai papírtörlőkendőre szedegetjük, így felitatjuk róla a felesleges olajat. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Múlt hétvégén készítettem el, mert vendégségbe jöttek a nagybátyámék. Fantasztikus ez az étel egy vasárnapi ebédhez például. A receptet az interneten találtam én is. Megéri elkészíteni, hiszen nagyon ízletes, és ha már unalmas a sima bundás csirkemell.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Currywurst

A németek világhírű currys kolbásza, a currywurst nem igényel különösebb bemutatást, Berlinben szinte minden sarkon árulják, de ma már a szupermarketek polcain is gyakran belefuthatunk. ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!