r
Nosalty Logó

Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 218 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 125 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 218 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    453 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók

Bundázáshoz

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mindkét felét mustárral. Egy-egy oldalához kb. 1/4 teáskanálnyit használva.

Bundázáshoz

  1. Elkészítjük a bundázáshoz szükséges masszát.
  2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából a tej és a liszt hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk. (Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk, ha meg túl híg lenne, akkor kevés liszt hozzáadásával segíthetünk az állagán.)
  3. Ízesítjük sóval, és hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. Sütés előtt a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk, utána meg lecsepegtetjük róla a felesleget.
  5. Forró, bő olajban mindkét felét aranysárgára sütjük. Fontos, hogy az olaj forró legyen, különben a bunda megszívja magát olajjal.
  6. Konyhai papírtörlőkendőre szedegetjük, így felitatjuk róla a felesleges olajat. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9960
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Ajánló

Bármilyen körettel tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt hétvégén készítettem el, mert vendégségbe jöttek a nagybátyámék. Fantasztikus ez az étel egy vasárnapi ebédhez például. A receptet az interneten találtam én is. Megéri elkészíteni, hiszen nagyon ízletes, és ha már unalmas a sima bundás csirkemell.

Hozzávalók

Hozzávalók

Bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...