r
Nosalty Logó

Mustármagos rudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mustármagos rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4147.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A tésztához a keverőtálba szitált lisztet gondosan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, sót, mustárt, margarint és vizet.
  2. A hozzávalókat gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt összedolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan megdagad. (Nagyjából 1 óra.)
  3. Kevés liszttel meghintve kivesszük a tálból, enyhén lisztezett munkalapon jól átgyúrjuk, hengerré formáljuk, majd felszeleteljük. Mindegyikből kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk és megszórjuk mustármaggal. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverésesnél 180°C) 15 percig sütjük.
  4. A kész rudakat süteményrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17699
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró ropogtatni valók, jól behűtött sör mellé! ;) Igen pikáns, ráadásul mélyhűtőben is eltartható - felengedés után mindössze át kell sütni 3-5 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses 160°C). Nyári, kint ülős estékre szerintem kiváló sörkorcsolya.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...