Mozzarellás karfiol-lepénykenyér
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
478
Kalória
36.3g
Fehérje
10.6g
Szénhidrátok
32.7g
Zsír
208.7g
Víz
278.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
2.5g
Cukor
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
478
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
957
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 32.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2103.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 208.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
478
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4207.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1402 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 1190 mg
-
Nátrium 1424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 417.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 590 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
957
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
100
kcal
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, fövő sós vízben kb. 10 percet főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
- A mozzarellát lereszeljük.
- A karfiolt konyhai aprítógépben morzsásra dolgozzuk, egy edénybe tesszük.
- A karfiolhoz adjuk a tojásokat, a mozzarella felét, az oregánót, az áttört fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Jól eldolgozzuk.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kézzel kb. 1 cm vastagságú lepénnyé lapítjuk.
- Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 percig sütjük, kivesszük, megszórjuk a maradék mozzarellával, visszatoljuk a sütőbe, és további 5 percet sütjük, míg a sajt ráolvad.
- Kivesszük, felvágjuk, és tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A neten akadtam erre a receptre, s mivel minden kéznél volt, ki is lett próbálva. Nagyon finom! Mozzarella helyett el lehet másféle sajttal is készíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!