Mozart szelet ahogy aantee készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
aantee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
25g margarin179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Mogyorós réteg
-
75g nutella404 kcal
Krém
-
11g pudingpor43 kcal
-
75g tej42 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g mandulaaroma0 kcal
Marcipán-réteg
-
75g marcipán347 kcal
Csokibevonat
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
18 kcal
Összesen
1440
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
100g margarin717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Mogyorós réteg
-
300g nutella1617 kcal
Krém
-
45g pudingpor171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
25g mandulaaroma0 kcal
Marcipán-réteg
-
300g marcipán1386 kcal
Csokibevonat
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
71 kcal
Összesen
5753
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
6.2g margarin44 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
13.6g tojás17 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Mogyorós réteg
-
18.6g nutella100 kcal
Krém
-
2.8g pudingpor11 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
1.5g mandulaaroma0 kcal
Marcipán-réteg
-
18.6g marcipán86 kcal
Csokibevonat
-
6.2g étcsokoládé34 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
356
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.3 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
1440
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.9 g
Zsír
-
Összesen 297.3 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4623.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1288 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1727 mg
-
Nátrium 1084 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 669.3 g
-
Cukor 522 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 1078 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1047 micro
Összesen
5753
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
4 db tojás
-
7 dkg finomliszt
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
Mogyorós réteg
-
30 dkg nutella
Krém
-
3 dl tej
-
4 csapott ek cukor
-
25 ml mandulaaroma
Marcipán-réteg
-
30 dkg marcipán
Csokibevonat
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- A margarint habosra keverjük a cukorral.
- Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Külön felverjük a tojásfehérjéket, majd azokat is óvatosan beleforgatjuk.
- Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
Mogyorós réteg
- Ha kell, mikróban picit meglangyosítjuk a mogyorókrémet, nagyon óvatosan, hogy kenhető legyen. Vastagon rákenjük a tésztára.
Krém
- A tejből 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Időnként meg-megkeverve kihűtjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát. Rákenjük a mogyorós rétegre.
Marcipán-réteg
- Porcukrozott nyújtótáblán a tészta méretére nyújtjuk a marcipántömböt, rátesszük a krémes tetejére. Kicsit lehűtjük a süteményt a hűtőben.
Csokibevonat
- Az étcsokit kockákra törjük, az étolajjal meglocsolva, a mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, majd rákenjük a süteményre. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni, utána tesszük hűtőbe. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük (nekem ehhez nem volt türelmem, úgyhogy nem lett fotogén).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20X30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5112
- Feltöltés dátuma: 2014. július 07.
Ajánló
A grízes pudingnak van egy kis szemcsés struktúrája, ami kellemesen imitálja a marcipánt, érdemes ezzel csinálni. Szánjuk rá a pénzt, és vegyünk minőségi marcipánmasszát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
aantee
13 recept
Nagyon szeretem a Mozart-golyót, és szerettem volna sütemény formájában is elkészíteni. Kipróbáltam több receptet, de én valami szaftosabb, krémesebb verzióra vágytam. A párom a fél tepsivel megette, néhány óra alatt...