r
Nosalty Logó

Morzsás süti 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Morzsás süti 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 4291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.4 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk.
  2. Pihentetjük, addig megmossuk, daraboljuk a gyümölcsöt.
  3. Elkészítjük a morzsát: összekeverjük kézzel a lisztet, a cukrot és a margarint, hogy az állaga morzsás legyen.
  4. A tésztát nyújtjuk, majd zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Megrakjuk a gyümölcssel, rászórjuk a morzsát.
  6. Megsütjük sütőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10750
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsás süti 2.
TraRita 118 recept

Már régóta szerettem volna morzsás sütit készíteni :). Néha vettem a pékségben egy-egy szeletet, de az kevésnek bizonyult. Fellapoztam egy régi könyvet, abban bukkantam rá erre a receptre. És milyen régóta a birtokomban van! 1994-ben vettem. Na, hamar neki is láttam, gyorsan elkészíthető és elfogyasztható.

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...