Morzsában sült rebarbara
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Virág76
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
720
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2876
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 217.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
720
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 142 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1909.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 820 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.5 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 870.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 1141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 643 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 839 micro
Összesen
2876
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tészta
- A felsorolt hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és hűtőbe téve kicsit pihentetjük (ebben az esetben a tésztát majd rá fogjuk reszelni a töltelékre).
- A reform változatnál + vajat igényelhet, de én nem szoktam teljesen összegyúrni, hanem eleve morzsalékosra hagyom, és ezt terítem szét a tölteléken.
gyümölcsös rész
- A rebarbarát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk. Összekeverjük 3-4 evőkanál cukorral (aki édesebben szereti, rakhat pluszba).
- Kivajazzuk a tűzálló tálat, ebbe szórjuk az összekevert tölteléket.
- Ráreszeljük a tésztát (vagy elsimítjuk a morzsát).
- Sütőtől függően kb. 40 percig sütjük. (Én a morzsás verziót készítettem, a sütés vége felé villával kicsit átmozgattam a tetejét, hogy keveredjen a töltelékkel, ne legyen túl száraz.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1497
- Feltöltés dátuma: 2015. június 11.
Ajánló
Rebarbara szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. A nagy melegben nagyon jólesik ez a savanykás desszert! Aki édesebben szereti, nyugodtan tegyen hozzá még cukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Virág76
35 recept
Régen, ahol laktunk, volt pár rebarbara bokor, és akkor találtam ezt a receptet. Sajnos most bokrunk nincs, de néha kapok egy szatyornyit, és akkor gyorsan el is készítem. A mostani adag kicsit megreformált verzió, a változtatásokat zárójelben írtam oda. A végeredmény egy kellemes, édeskés-savanyú desszert.