r
Nosalty Logó

Morzsában sült rebarbara

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Virág76
Morzsában sült rebarbara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

gyümölcsös rész

Összesen 720 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

gyümölcsös rész

Összesen 2876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

gyümölcsös rész

Összesen 177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 720 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 2876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

tészta

gyümölcsös rész

Elkészítés

tészta

  1. A felsorolt hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és hűtőbe téve kicsit pihentetjük (ebben az esetben a tésztát majd rá fogjuk reszelni a töltelékre).
  2. A reform változatnál + vajat igényelhet, de én nem szoktam teljesen összegyúrni, hanem eleve morzsalékosra hagyom, és ezt terítem szét a tölteléken.

gyümölcsös rész

  1. A rebarbarát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk. Összekeverjük 3-4 evőkanál cukorral (aki édesebben szereti, rakhat pluszba).
  2. Kivajazzuk a tűzálló tálat, ebbe szórjuk az összekevert tölteléket.
  3. Ráreszeljük a tésztát (vagy elsimítjuk a morzsát).
  4. Sütőtől függően kb. 40 percig sütjük. (Én a morzsás verziót készítettem, a sütés vége felé villával kicsit átmozgattam a tetejét, hogy keveredjen a töltelékkel, ne legyen túl száraz.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1497
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 11.

Ajánló

Rebarbara szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. A nagy melegben nagyon jólesik ez a savanykás desszert! Aki édesebben szereti, nyugodtan tegyen hozzá még cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsában sült rebarbara
Virág76 35 recept

Régen, ahol laktunk, volt pár rebarbara bokor, és akkor találtam ezt a receptet. Sajnos most bokrunk nincs, de néha kapok egy szatyornyit, és akkor gyorsan el is készítem. A mostani adag kicsit megreformált verzió, a változtatásokat zárójelben írtam oda. A végeredmény egy kellemes, édeskés-savanyú desszert.

Hozzávalók

tészta

gyümölcsös rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...