r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas lávasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deloretta
Mogyoróvajas lávasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Összesen 3059 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 3059 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Elkészítés

Töltelék

  1. Először készítsük el a tölteléket. A mogyoróvajat keverjük el a puha vajjal és porcukorral.
  2. A sütőforma méretétől függően osszuk a krémet egyenlő részekre. Én kiskanállal 10 kis kupacot raktam egy tányérra, de utólag azt tapasztaltam, hogy a tésztából akár 12 süti is kijönne, szóval 12 részre is lehet osztani. Ramekint használva nyilván kevesebb, és nagyobb kupacok kellenek.:)
  3. A tölteléket tányérostul betesszük a fagyasztóba, amíg a tészta elkészül.

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a kakaóporral.
  2. A ramekineket vagy szilikon formákat kenjük ki olvasztott vajjal vagy olajjal, és lisztezzük ki a kakaóporos liszttel.

Edény kilisztezéséhez

  1. A vajat és az étcsokit olvasszuk össze kis lángon, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. A tojást verjük fel a cukorral (kézzel és géppel is lehet természetesen).
  3. A kb. kézmelegre hűlt olvasztott csokit öntsük a cukros tojáshoz, és keverjük össze.
  4. Végül öntsük a lisztet is a többi hozzávalóhoz, és keverjük össze. Egy viszonylag folyós állagú krémet kapunk így.
  5. A kilisztezett formákat félig töltsük meg a tésztával, majd vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas töltelék kupacokat, és tegyük bele a formákba. Ezután kanalazzunk még tésztát a tetejére úgy, hogy a töltelékkupacokat befedje teljesen. Nem kell a formát teljesen teli tölteni, meg fognak úgyis nőni a sütik.
  6. Tegyük a 210 fokra előmelegített sütőbe a sütiket, és süssük őket 12-16 percig, a mérettől függően. A muffinformákba nekem kb. 12-14 perc alatt lettek kész, ramekinben egy pár perccel tovább kell sütni. Akkor jó, ha a süti feljött, és a teteje kiszáradt és megrepedezett (viszont a belseje még puha).
  7. Miután kivettük a sütőből, 5-10 percig hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki a formából, és a tetejét megszórhatjuk porcukorral. Még melegen tálaljuk! Egy gombóc vaníliafagyi remekül illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1007
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyoróvajas lávasüti
Deloretta 12 recept

Már régóta ki akartam próbálni a lávasütit, ezt a receptet egy amerikai blogon találtam, és első próbálkozásra egész jó ki süti kerekedett belőle. Az eredeti recept 8 cm-es átmérőjű ramekin edényt használt, viszont nekem nincs olyanom, úgyhogy helyette szilikon muffin formákban sütöttem őket, így több kicsi sütim lett, egyébként viszont teljesen jól beváltak. A 8 cm-es ramekin edényben 4 db süti készül, míg a muffinformákban 10-12 db. Érdemes még melegen tálalni, legalábbis a lávasüti arról kapta a nevét, hogy a belsejében lévő olvadt krém a felvágás során kifolyik. A süti hidegen is nagyon finom, viszont a töltelék addigra már megszilárdult benne, szóval inkább egy mogyoróvajjal töltött muffinra emlékeztet. A mogyoróvaj akár nutellára is cserélhető. Egy kis vaníliafagyi igazán jól illik ehhez a desszerthez.

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Edény kilisztezéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...