r
Nosalty Logó

Mogyorós-zöldborsós csirkeszárnyak

Kiss Móni
Mogyorós-zöldborsós csirkeszárnyak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

680
Kalória
31.3g
Fehérje
23.3g
Szénhidrát
52.1g
Zsír
282.1g
Víz
162.3g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2480 micro
Összesen 680 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2603.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9922 micro
Összesen 2719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, majd ha találunk rajta kis pihéket, azt lepörzsöljük, majd mégegyszer megmossuk. A hagymár megpucoljuk és feldaraboljuk, a fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk fokhagymanyomón.
  2. A csirkeszárnyakra öntjük a citromlevet, az ételízesítőt, majd rátesszük a fokhagymát, és ezt eldolgozzuk rajtuk.
  3. Forró olajban kisütjük, majd kiszedjük a csirkeszárnyakat, és a hagymát beletesszük , megpirítjuk.
  4. Visszatesszük a húst, és ráöntjük a maradék páclét, ami a tálban maradt, majd a vízet hozzáadjuk, és kb 25 percig pároljuk.
  5. Ha megvan, akkor kiszedjük a húst. Majd abba a zsírba , amit a hús hagyott beletesszük a vajat, meg a borsót és megforgatjuk benne, kevergetjük kb. 5 percet.
  6. Fogjuk és a csirkék tetejére, köré tesszük, majd a végén megszórjuk a darált mogyoróval és a szafttal! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ezt a receptet ajánlották, azért készítettem el, mondván miért is ne próbáljam ki. Szerencsére finom lett!

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...