r
Nosalty Logó

Mogyorós-zöldborsós csirkeszárnyak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Mogyorós-zöldborsós csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2480 micro
Összesen 680 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2603.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9922 micro
Összesen 2719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, majd ha találunk rajta kis pihéket, azt lepörzsöljük, majd mégegyszer megmossuk. A hagymár megpucoljuk és feldaraboljuk, a fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk fokhagymanyomón.
  2. A csirkeszárnyakra öntjük a citromlevet, az ételízesítőt, majd rátesszük a fokhagymát, és ezt eldolgozzuk rajtuk.
  3. Forró olajban kisütjük, majd kiszedjük a csirkeszárnyakat, és a hagymát beletesszük , megpirítjuk.
  4. Visszatesszük a húst, és ráöntjük a maradék páclét, ami a tálban maradt, majd a vízet hozzáadjuk, és kb 25 percig pároljuk.
  5. Ha megvan, akkor kiszedjük a húst. Majd abba a zsírba , amit a hús hagyott beletesszük a vajat, meg a borsót és megforgatjuk benne, kevergetjük kb. 5 percet.
  6. Fogjuk és a csirkék tetejére, köré tesszük, majd a végén megszórjuk a darált mogyoróval és a szafttal! Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1195
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Ezt a receptet ajánlották, azért készítettem el, mondván miért is ne próbáljam ki. Szerencsére finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...