r
Nosalty Logó

Mississippi Mud Cake - csokoládés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mississippi Mud Cake - csokoládés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.3 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2179 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 5954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő, a rácsot igazítsuk középre. Egy tortaformát vajazzunk ki, és lisztezük be.
  2. Egy közpes lábasban melegítsük össze a vajat, a darabolt étcsokit, a cukrot, a vizet és a likőrt/kávét alacsony lángon. Addig kell csinálni, amíg a hozzávalók szépen összeolvadnak.
  3. Ha szép homogén folyadékot kapunk, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Néha keverjük meg.
  4. Hűlés után keverjük hozzá a felvet tojásokat, a sütőporos lisztet és a kakaóport. Lehet kézi keverővel is csinálni, csak akkor apránként szitáljuk bele száraz hozzávalókat. Pár perc alatt simára keverjük. Ne ijedjünk meg, ha kicsit híg. (A palacsintatésztánál kicsitt sűrűbb masszát kell kapnunk.)
  5. Tegyük a masszát tortaformába (hagyományos méret). Figyeljünk oda, hogy ne öntsük tele (kb. a 3/4-ig töltsük.)
  6. Mehet is a sütőbe. Közben figyeljük, ha nagyon kérgesedne, és a tűpróba még mindig lágy belsőt, mutat fedjük le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8343
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti az étcsokit. Az összeállítás kb. 20 min. így sütés közben még bőven marad időnk másra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőmtől kaptam a receptet, aki csokiimádó. Egyszerű és nem túl édes (a sok cukor ellenére sem). Finom, omlós tészta, belül kicsit lágyabb, kívül kérges. Tejszínhabbal maga az álom :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...