r
Nosalty Logó

Mirinda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Travelling Kitchen
Mirinda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 3965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Zseléhez

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5215.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük gépi habverővel. Utána a sárgát a cukor felével elkeverjük. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és óvatosan összekeverjük.
  2. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgát és a sütőport, óvatosan keverve. Hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után átkeverjük. 3 evőkanál vizet adunk hozzá, majd újra átkeverjük óvatosan.
  3. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük, és 160-180 °C-on sütjük.
  4. A túrót, margarint és porcukrot egy keverőtálban gépi habverővel habos, krémes állagúvá keverjük.
  5. A vaníliás pudingport kikeverjük egy dl üdítővel. A maradékot felforraljuk, majd hozzáöntjük a kikevert pudingport. Folyamatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Majd félretesszük hűlni.
  6. A piskótalapot félbevágjuk, majd az egyik lapot a tortaformába helyezzük. Ezt a réteget megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. Ennek a tetejét is megkenjük a maradék krémmel, majd rátesszük a kihűlt pudingot, és elsimítjuk rajta. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 7925
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mirinda torta
Travelling Kitchen 42 recept

A család kedvenc üdítője a Mirinda, a kedvenc sütije pedig ez lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...