r
Nosalty Logó

Mini pizzavulkán

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hajnico
Mini pizzavulkán
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

534
Kalória
15.7g
Fehérje
47.4g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
116.3g
Víz
30.8g
Koleszterin
7.6g
Rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 2133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Amíg a szósz elkészül, félretesszük a tésztát pihenni.

Szósz

  1. Vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Megszórjuk fűszerekkel, beletesszük a paradicsomot. Nagyon pici vízzel felöntjük. Az egészet addig főzzük, amíg sűrű szószos állaga nem lesz.

Vulkán összeállítása

  1. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztából linzerszaggatóval kiszaggatjuk a formákat. A linzerszaggató alját és tetejét is használjuk. Ha minden jól megy, akkor a lyukas tetőből fog lávaként kibugyogni a sajt:)
  2. Az aljnak való tésztára teszünk a kész szószból a tészta közepére. Vigyázzunk, hogy a szélén legyen néhány mm üres hely, hogy a tetejét hozzá tudjuk nyomkodni az aljához.
  3. Megszórjuk reszelt sajttal a szószt.
  4. A tetejére való tésztát rátesszük, és jól hozzányomkodjuk az aljához.
  5. Ha kész vagyunk a vulkánokkal, akkor mehetnek a sütőbe! 180 fokon készre sütjük. Ha már az eleve barna tészta kap egy kis barnás színt, akkor kész is vagyunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Éppen töltött pizza készült a "felnőtteknek", szerettem volna kedveskedni a kisfiamnak, hogy ugyanolyat ehet, mint a nagyok. Így megalkottam a méretben és hozzávalóban is babakézbe/gyomorba való ebédet. Viszont nem csak babáknak való étel, nagyobb mennyiségben partifalatkák is válhatnak belőle. Ebből a tésztamennyiségből kb. 20 db vulkán jött volna ki, de 8- nál megálltam, a többiből babakifli lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!