r
Nosalty Logó

Mini pizzavulkán

Hajnico
Mini pizzavulkán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

534
Kalória
15.7g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
116.3g
Víz
30.8g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 2133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Szósz

Vulkán összeállítása

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle.
  3. Amíg a szósz elkészül, félretesszük a tésztát pihenni.

Szósz

  1. Vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  2. Megszórjuk fűszerekkel, beletesszük a paradicsomot. Nagyon pici vízzel felöntjük. Az egészet addig főzzük, amíg sűrű szószos állaga nem lesz.

Vulkán összeállítása

  1. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztából linzerszaggatóval kiszaggatjuk a formákat. A linzerszaggató alját és tetejét is használjuk. Ha minden jól megy, akkor a lyukas tetőből fog lávaként kibugyogni a sajt:)
  2. Az aljnak való tésztára teszünk a kész szószból a tészta közepére. Vigyázzunk, hogy a szélén legyen néhány mm üres hely, hogy a tetejét hozzá tudjuk nyomkodni az aljához.
  3. Megszórjuk reszelt sajttal a szószt.
  4. A tetejére való tésztát rátesszük, és jól hozzányomkodjuk az aljához.
  5. Ha kész vagyunk a vulkánokkal, akkor mehetnek a sütőbe! 180 fokon készre sütjük. Ha már az eleve barna tészta kap egy kis barnás színt, akkor kész is vagyunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Éppen töltött pizza készült a "felnőtteknek", szerettem volna kedveskedni a kisfiamnak, hogy ugyanolyat ehet, mint a nagyok. Így megalkottam a méretben és hozzávalóban is babakézbe/gyomorba való ebédet. Viszont nem csak babáknak való étel, nagyobb mennyiségben partifalatkák is válhatnak belőle. Ebből a tésztamennyiségből kb. 20 db vulkán jött volna ki, de 8- nál megálltam, a többiből babakifli lett.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...